Debuutroman ‘ Ik lief je’ een preview

DebuutromanOnstuimige debuutroman “Ik lief je”, van het best bewaarde geheim van Zeeland, schrijfster Elizabeth van den Dries. Lees hier alvast de eerste pagina!

Ik lief je. Kun jij dat tegen jezelf zeggen? Of zie jij vooral je falende, donkere kanten? Weet je dat jouw trauma’s waarschijnlijk niet eens van jezelf zijn maar van je voorouders? De hoofdpersoon uit de roman “Ik lief je” vraagt zich af wie zij is, als bewezen is dat de trauma’s en het geluk van onze voorouders in ons DNA getekend staan. Om antwoord te vinden vertrekt ze op een dag uit haar drukke, stressvolle leven in de Randstad en gaat naar zee voor een sabbatical. Alles loopt anders dan verwacht…

Hier op Mama’s krijg je een cadeautje van de schrijfster, de eerste pagina uit de roman “ik lief je”:

Eerst de zee voelen, al was het maar met een grote teen. Ze liep naar de vloedlijn. Het zand was warm en wrong zich tussen haar tenen. In de zee dreef een groen plantje. Ze rook eraan. Zout. Zilte zoute zee.

‘Lamsoor’, hoorde ze iemand zeggen. Roos draaide zich om en zag een kleine man met een hengel en een kist. Op de kist stond in grote rode letters ‘Shakespeare’.

‘U kunt het eten, smaakt als een combinatie van spinazie en basilicum. Het gerecht staat als ‘vergeten groente’ op de menukaart in de beste restaurants.’

Ze nam het langgerekte blad met steel en ging met haar tong langs de rand. Dit aten haar overgrootouders dus bij de aardappelen.

‘U komt niet van hier. Laat mij raden.’ Nog voor hij antwoord gaf had ze het al gezegd,

‘De Randstad.’

‘De Randstad, zo zo.‘ Terwijl hij dit zei, gleden zijn ogen over haar lijf, de maat opnemend zoals hij ook deed bij de vissen die hij ving.

Grauw zeeschuim spoelde over de voet van zijn lieslaarzen. Hij liep verder het water in en wierp de vislijn ver de golven in. De dunne zilveren lijn was nauwelijks zichtbaar.

‘Wat brengt u hier? De liefde?’

Ze keek hem met verbazing aan. Maar nog meer verbaasd was ze over zichzelf. Waarom bleef ze hier staan bij deze visser met zijn vragen en zijn viskoffer met de naam ‘Shakespeare’ in rode plakletters?

‘Voorouders.’

Debuutroman

“Ik lief je” is een onstuimige debuutroman, filmische en poëtisch geschreven door Elizabeth van den Dries. Zij is een uitzonderlijke auteur die verhalen, gedichten en kinderboeken publiceerde en in 2000 haar eerste literaire prijs won met het verhaal “Over de Grens”.

Vanaf 21 juni is de roman “Ik lief je” verkrijgbaar in de boekhandel.

Uitgever Paris Books

3 reacties

  1. Ik had de eer om het manuscript te lezen en het is een Heerlijk boek! Een een ruk uitgelezen. Mooi pakkend en beeldend geschreven. Erg meeslepend. Ik kan niet wachten tot het boek écht uit komt.

  2. Geweldig boek! Had de eer het manuscript te lezen. Kan niet wachten op het boek! Thema’s geheel van deze tijd. Erg beeldend geschreven. Een absolute must!

  3. Kijk er nu al naar uit lijkt me een mooi boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.