Tips bij het kiezen van leuke kindernamen

Een van de moeilijkste en leukste dingen van een kindje krijgen is het uitzoeken van een passende leuke kindernaam. Sommige stellen weten het direct, maar veel vaker komt het voor dat er lang over wordt nagedacht, gewikt en gewogen. Gelukkig kun je veel leuke kindernamen gidsen kopen of zelfs gratis downloaden! Je kunt hier een Kindernamengids met 20.000 leuke kindernamen downloaden!  Gelukkig maar dat je 9 maanden de tijd hebt, want het uitkiezen van een kindernaam is een belangrijke zaak. Je kind moet hier tenslotte zijn of haar hele leven mee doen! Mamas geeft je daarom graag een aantal handige tips die uitkiezen van een kindernaam veel makkelijker zal maken!

8 Tips voor het uitkiezen van leuke kindernamen:
Wanneer je kindernamen uitkiest is het goed om met een aantal factoren rekening te houden.
•          Als je een voornaam kiest, hou er dan rekening mee hoe deze klinkt samen met de achternaam.
•          Je je kind meerdere namen geeft, let er dan op dat er geen rare initialen op bijvoorbeeld een brief komen te staan. Dit geldt natuurlijk ook voor alleen de voor- en achternaam. Het laatste dat je wilt is dat je initialen van je kind W.C zijn.
•          Wanneer je een langere naam kiest, is de kans op afkortingen groot. Kijk of je een eventuele voor de hand liggende afkorting ook leuk vindt klinken.
•          Het is handig wanneer de voornaam van gezinsleden met verschillende letters beginnen, anders weet je later niet voor wie een brief bestemd is. •          Zorg ervoor dat de naam niet te kinderachtig is, als je kind volwassen is moet het ook nog leuk zijn.
•          Als je voor een buitenlandse naam kiest, hou er dan rekening mee dat de kans groot is dat mensen de naam verkeerd uitspreken of verkeerd schrijven.
•          Jij en je partner schrijven beide de leukste namen op een (online) lijstje en bespreken deze met elkaar.
•          Kun je niet kiezen tussen 2 namen? Neem eerst de ene naam een tijdje als ‘werktitel’ en daarna de andere. Kijk zo wat het beste voelt.  
Populaire kindernamen
Wil je graag een populaire naam of juist helemaal niet. Kijk dan vooral even bij de meest populaire kindernamen van de afgelopen jaren die door de Sociale Verzekeringsbank (van de kinderbijslag) worden bijgehouden. Veel succes met het uitkiezen van de leukste kindernaam voor je kind!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met TipsWerkendeOuders.nl. TipsWerkendeOuders is het grootste online platform voor (aanstaande) werkende ouders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *