Tijd voor iets nieuws in je huis?

iets nieuws in je huis

De zomer begint binnenkort. Een geweldige tijd om ons huis een heerlijke make-over te geven. Het is tijd voor iets nieuws in huis. Het hele gezin gaat het huis de komende maanden weer wat intensiever gebruiken, nadat de scholen alweer sluiten. We kunnen weer vaker buiten zitten. Dus de tuin mag zomer klaar gemaakt worden. En we willen in de zomer graag wat meer lichte kleuren in huis. Voor als het een keer regent. Je hoeft niet gelijk te verbouwen, je kunt met een likje verf een nieuw meubel of wat leuke accessoires al veel doen. Of hang een hangmat in je kamer en koop wat extra planten.

Tijd voor ontspanning, de woonkamer

Neem je bankstel eens onder de loep. Is het tijd voor vervanging? Of kun je ook met wat leuke kussentjes of een mooi plaid al een nieuwe frisse look creëren? En kijk eens kritisch naar de potten, vazen en snuisterijen die je in de vensterbanken hebt staan of op de open haard en in de boekenkast. Ruim alles op wat jou en je gezin op dit moment niet inspireert. Kies eventueel een thema, zoals ‘strand’ of ‘Boeddha’ en haal de accessoires die daarbij passen naar voren. Ruim de rest zoveel mogelijk op. Geef een muur in de kamer een lik blauwe, gele of gouden verf. Of als je voor thema ‘groen’ kiest, maak een muur groen. Werk met lichte kleuren om zoveel mogelijk van de zonnestralen op te vangen deze zomer. Zorg dat je huis ontspanning biedt aan jou en je gezin. En dat iedereen zich er thuis kan voelen.

Badkamer opknappen

Handdoek rek badkamerDe badkamer is een plek die door het hele gezin intensief gebruikt wordt. Het is fijn om deze regelmatig een opknapbeurt te geven. Kijk eens naar een nieuwe kleur verf in je badkamer. En misschien kun je wat nieuwe accessoires kopen om je badkamer een ander uiterlijk te geven. Een nieuwe douchekop of een nieuwe kraan?  Of bouw een inloopdouche ronde wand in plaats van te kiezen voor hoekige vormen. Of wat mooie nieuwe meubels voor extra gemak. Het hoeft niet duur te zijn je badkamer een hele nieuwe look te geven. En tenslotte start je elke dag je werk- of schooldag in deze ruimte. Neem er daarom nu even tijd voor. Het is belangrijk dat deze inspireert voor een succesvolle dag!


LEES OOK: Kleurrijke tegels in de keuken en badkamer
EN Duurzame badkamer: dit kun je allemaal doen voor het milieu


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.