Kleurrijke tegels in keuken en badkamer

Keuken en badkamer als nieuw

keuken en badkamer Je hoeft geen grote verbouwing in te plannen om een heel andere sfeer in je huis te creëren. Schilder een muur, maak een muur van bloemetjes behang of zet eens andere, kleurrijke tegels in je keuken en badkamer. Daar knapt je huis al enorm van op. Of monteer eens een nieuwe luxe kraan in je keuken of badkamer. Dat maakt ook een groot verschil. Het zijn vaak de kleine dingen die het ‘m doen!

Kleurrijke tegels en een nieuwe kraan in de keuken

delftsblauwe tegelsWil je jouw keuken een leuke make-over geven. Natuurlijk kun je een muur in een vrolijke of frisse kleur schilderen. Of smeer eens krijtbordverf op een groot oppervlak, met een laagje magneetverf eronder. Daar kun je dan van alles op tekenen of met een magneetje ophangen. Ter decoratie of juist praktische notities. Van boodschappenlijstjes tot complete familieagenda’s, gewoon aan de muur, waar iedereen elke dag langsloopt. Je kunt ook kleurrijke tegels, bijvoorbeeld in mozaïek aan een muur in de keuken boven het aanrecht zetten. En monteer eens een luxe kraan in de keuken. Installeer bijvoorbeeld een Quooker, of zo’n mooie hoge kraan met een slang. Dan ziet je keuken er gelijk weer als nieuw uit.


LEES OOK: Keuken verbouwen? Kies voor kleur en een vloer van beton
EN Kleine badkamer inrichten, zodat deze groter lijkt


Natuursteen tegels in de badkamer en douchepaneel

vloertegelsDe badkamer is ook zo’n ruimte waar je op beperkte schaal een groots effect kunt creëren. Een nieuwe wasbak, een losstaand bad of mooie natuursteen tegels op de grond en aan de muur. Het is een ruimte waar rust mag heersen. Je ligt er immers in bad om schoon te worden, maar ook voor je ontspanning. En als je tegels gebruikt, kun je dat ook gemakkelijk schoon houden. Ideaal voor een drukbezochte badkamer van een gezin met kinderen.

En ook hier kun je een groot verschil maken met een nieuwe douchekop of een douchepaneel. Een douchekop, die zorgt voor een harde straal en toch water bespaart, bijvoorbeeld. Of een douchepaneel met verschillende douchekoppen, een regendouche en jetstralen. Zodat iedereen naar eigen smaak kan badderen. Het geeft een luxe uitstraling aan je badkamer. En je kunt het zelf installeren.

Tegels in alle kleuren van de regenboog

Kies bijzondere kleurrijke tegels op een beperkt oppervlak. Een hele ruimte met mozaïek wordt al snel te druk. Dus pak het stukje muur boven het aanrecht in de keuken, de muur boven het bad of de vloer in de serre om je uit te leven met kleur. Houd de rest eenvoudig een rustig van kleur. Bijvoorbeeld effen wit. Dan komt het bijzondere mozaïek het beste tot zijn recht. De Arabische en Portugese tegels staan erom bekend dat ze een leuk effect geven aan de vloer of muur in je huis. Misschien kun je op vakantie alvast wat inspiratie opdoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.