Slaapkamer restylen tot droomslaapkamer?4 tips

Slaapkamer restylen

Je eigen droomslaapkamer, wie wilt dat nou niet? In veel huishoudens krijgen kamers zoals de woonkamer en de keuken extra veel aandacht. Waarom is dit altijd minder bij een slaapkamer? Ook je slaapkamer verdient voldoende aandacht. We brengen zoveel tijd door in onze slaapkamer, dat het eigenlijk een van de mooiste kamers van het huis zou moeten zijn. Je slaapkamer restylen is juist met de lange donkere dagen heel fijn. Het geeft een geborgen gevoel in de winter. 

Waar moet je op letten bij slaapkamer restylen?

Wat moet je doen om jouw droomslaapkamer te creëren? En waar moet je op letten? Ga jij je slaapkamer restylen? Dan wil je deze tips gebruiken om er een geweldige plek van te maken. Helemaal voor jezelf of samen met je partner.

1. Kies een terugkerend thema of stijl kiezen voor je kamer

Dit is de belangrijkste stap voor het creëren van je droomslaapkamer. Het is namelijk super leuk om een bepaald thema of stijl te kiezen voor je kamer. Wil je graag een ouderwetse stijl, een moderne stijl of liever erg speels? Bohemien chique of Hippie style? Of de natural look met veel groen en bamboe. Kies een aantal kleuren die goed bij elkaar aansluiten en laat deze vaak terugkomen in je kamer. Daarnaast is het superleuk om bepaalde details terug te laten komen, zoals wat planten, accessoires of lichten. Met deze toevoegingen bepaal je al een belangrijk deel van de stijl. Doe van te voren inspiratie op, daar kun je bijvoorbeeld Pinterest goed voor gebruiken.

2. Zorg voor een goed bed: de basis

Deze tip klinkt redelijk logisch, maar toch komt er best wat kijken voor een goed bed. Het belangrijkste is natuurlijk dat het bed fijn ligt, daar is die tenslotte voor gemaakt. Daarnaast wil je dat je bed er leuk uit ziet. Bedden bestaan in alle vormen, maten en kleuren. Ga naar een beddenspecialist en laat je adviseren op basis van jouw wensen. Kies bijvoorbeeld een dekbed overtrek, kussen en deken die precies bij jouw gekozen thema passen. En een bijpassend beddenframe kan daar natuurlijk niet bij ontbreken. 

3. Zorg voor goede en fijne verlichting

De juiste verlichting creëert al snel veel sfeer in een kamer. Voornamelijk voor een slaapkamer kan dit een enorm verschil maken. Kies niet voor een standaard plafondlamp, maar ga op zoek naar alternatieven. Bijvoorbeeld led strips, vloerverlichting of een staande lamp kan erg leuk zijn. En plaats kleine leeslampjes naast het bed.


LEES OOK: Interieur en woonadvies: Je eigen stijl kiezen DIY
EN Je slaapkamer upgraden met een beperkt budget? Zo doe je dat!


Daarnaast is het erg fijn wanneer je de lamp op je kamer kunt dimmen. Hiermee zorg je ervoor dat het licht niet altijd fel of helemaal uit is. Ook is het fijn als je het licht kunt bedienen vanuit je bed. Zo kun je met de lichten aan in je bed gaan liggen en ze uitzetten wanneer je gaat slapen. 

4. Plaats echte planten op je kamer

Groen op je kamer creëert direct gezelligheid. Naast de gezelligheid, zorgen planten ook voor een filtering en zuivering van de lucht. Maak keuze uit grotere of kleinere planten en maak je kamer wat groener. Heb je maar een klein budget voor je slaapkamer restylen? Dan kunnen wat planten en een paar accessoires al heel veel doen.

Met deze tips kun jij gegarandeerd aan de slag om jouw droomslaapkamer werkelijkheid te maken!

Foto door Tan Danh: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/lichtslingers-opgehangen-aan-bedframe-1329711/Foto door Tan Danh via Pexels.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.