5 X keukentafel inspiratie tips voor je keuken thuis

Keukentafel inspiratie

De keuken is in de meeste gezinnen waar het leven zich grotendeels afspeelt. Natuurlijk besteden we allemaal aandacht aan de woonkamer, een chillplek voor de kids met ruimte en apparatuur om te kunnen gamen. Vaak kom je thuis of ben je klaar met thuiswerken en ga je koken. Een moment dat iedereen even tot rust kan komen en het hoofd leeg kan maken. Koken en samen eten is het moment bij uitstek om verhalen te delen en het contact met je gezin te verstevigen. Daarom is een fijne eettafel of keukentafel een absolute musthave in elk gezin. Het is tijd voor keukentafel inspiratie. Hij mag absurd groot zijn, of snoezig klein. Hij mag van staal zijn of van oud hout. Of een betonlook eettafel. Als iedereen er maar aan zitten kan. En als iedereen zich er maar thuis bij voelt.

1. Keukentafel inspiratie van oud hout

Voor welke maat en welk materiaal je ook kiest, een keukentafel is het centrum waar het gezin bij elkaar komt. Kies je voor een oud houten tafelblad waar de geschiedenis van je familie in doorklinkt? Oude materialen hebben de magische kracht om warmte uit te stralen. De tafel heeft als het ware al een verhaal van zichzelf. En ze zijn tegelijk een lust voor het oog. Zoals de tafel hierboven (linksboven). Zo’n blad kan het beste op onopvallende poten staan, want het hout spreekt al voor zich.

2. Vintage metalen stoelen rond de tafel

Keukentafel

Ga je voor vintage? En houd je van kleur? Kijk dan eens naar metalen stoelen rond een oude houten tafel. Op deze foto (rechts) is de combinatie van kleur met oude materialen mooi toegepast. Je raapt het bij elkaar en toch is het een mooi geheel samen.

3. Zitten rond een kookeiland

zitten aan een kookeiland

Heb je een kookeiland? Dan kun je erop rekenen dat je kinderen daar graag omheen willen zitten als jij aan het koken bent. Of als je samen kookt en er is even geen klusje te doen. Tijdens het koken kun je de mooiste gesprekken hebben met je gezin. Die stoelen of krukken om een kookeiland zijn dus een goede investering. Op de foto links zie je een voorbeeld van krukken in luchtig ijzerdraad. Optisch nemen deze krukken veel minder ruimte in dan bijvoorbeeld houten krukken.

 
4. Tafel voor een kleine keuken

Bistro tafel

Heb je weinig ruimte om een grote tafel neer te zetten in de keuken? Dan zet je wellicht de eettafel in de woonkamer. Je kunt dan toch een leuk zitje maken in de keuken door een kleine bistro tafel neer te zetten. Op deze foto (rechts) is die gecombineerd met een vintage keukenstoel. Die zit net wat comfortabeler dan een bistro stoel. En als je ze in dezelfde kleur schildert is het toch een mooi geheel. Hier zijn ze wit gemaakt, maar dat kan natuurlijk in alle kleuren van de regenboog. Laat de kleuren van de tafel, stoelen en keukenkastjes mooi bij elkaar aansluiten. Dat geeft eenheid in de ruimte. Het is rustiger voor het oog, ook al zou je ze een vrolijk kleurtje geven.

5. Robuuste industriële stijl en betonlook

Heb je een grotere ruimte en wil je een stevige grote tafel waar het hele gezin aan kan zitten? En misschien zelfs de rest van je familie en vrienden ook? Kies dan bijvoorbeeld voor een tafel met een stevig ijzeren frame of een groot tafelblad met betonlook, zoals deze op de foto. Houd je van de strakke lijnen van de industriële stijl? Een groot glad houten tafelblad of eentje van beton, geven een stoere en robuuste stijl.

Wat je ook kiest, ik wens je mooie gesprekken met je gezin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.