Klussen uitbesteden als je het druk hebt? Deze zijn populair!

Klussen uitbesteden

Jij kunt als drukke moeder vast wel eens wat hulp gebruiken. We doen immers al zoveel zelf. We werken, voeden de kinderen op, maken de afspraken met familie en vrienden of regelen een gezellig avondje uit met onze lief. Moeders zijn bij uitstek de multitaskers van deze wereld. Maar je kunt ook overal wel een professional voor te vinden, van het poetsen van de auto tot het doen van de was. Voor alles is wel iemand in te huren die er daadwerkelijk zijn beroep van heeft gemaakt. Niet iedereen kan zich deze luxe veroorloven, maar als je slim kiest kan het je tijd besparen. En vaak gebeurt het ook nog op een hoger niveau dan wanneer je het zelf doet. Hieronder vind je een lijstje van de meest ingehuurde hulp. Maak je eigen wishlist!

1. Ingericht staat netjes

Best gek eigenlijk, zodra we een huis gaan bouwen besluiten we massaal een architect in te huren. Maar zodra het op de binnenkant van de woning aan komt, besluiten we dit klusje zelf te klaren. Natuurlijk kan iedereen een vloer, bank en keuken uitzoeken. Maar dit daadwerkelijk tot één geheel maken, een geheel waar iedereen van denkt; dit klopt van A tot Z? Dat is een vak apart, waar ook nog het nodige talent voor nodig is. Daarom zou iedereen zichzelf een keer een interieurarchitect moeten gunnen. En de kosten? Die vallen best mee. Ook wanneer je niet verhuist of verbouwt, mag je ze gerust bellen voor een gratis offerte. Je kijkt nooit meer hetzelfde naar je eigen woning!

2. Klussen uitbesteden: de kleding stylist

Net als de binnenkant van je huis, kan ook iedereen een kast vullen met kleding. Maar om echt tot een stijl te komen die bij jou past én jou mooi staat? Dat is een heel ander verhaal. Daarom is het ook echt een aanrader aan iedere vrouw om een keer een stylist in te huren. Deze kan je kleuradvies geven en tips voor kleding die specifiek bij jouw lichaam past. Misschien soms wat confronterend, als je hoort dat je al jaren de verkeerde kleuren draagt. Maar wel een eye-opener om er daarna zelf succesvol mee aan de slag te kunnen. Voor werkende moeders is het sowieso fijn om in de juiste outfits op de werkvloer te verschijnen.

3. De make-up artist en haarstylist

En dan pakken we meteen maar even door waar het gaat om het uiterlijk! Naast je kleding zijn make-up en een goede haarstijl natuurlijk ook zeer bepalend voor je looks. Hierin investeer je door goede producten voor je haar en huid te kopen, maar ook goed advies en de juiste haarstyling is echt een grote meerwaarde. Wellicht kom jij er met deze tips wel achter dat je geen zwarte maar bruine mascara moet gebruiken. Of dat eyeliner voor jou juist géén goed idee is. En is lang haar wel zo passend bij jouw gezicht? Het kan een wereld van verschil maken als je weet welke haarstijl en kleuren het beste bij jou passen. En welke producten jouw specifieke huidproblemen kunnen oplossen. De meeste schoonheidsspecialisten weten voor de huid al goede adviezen te geven.

4. Een massage voor je spieren

Het is lastig om jezelf een relax massage te geven. Ook al zijn er in de yoga wel wat voorbeelden te noemen, die goed werken. Maar eens in de twee maanden een goede massage ontvangen is goed voor je gezondheid. Het vermindert stress en houdt je spieren soepel. Voor de lange termijn is dit echt een geweldige investering voor elke vrouw. Natuurlijk kun je wachten tot je partner een keer tijd heeft, maar komt het er dan wel vaak genoeg van?


LEES OOK: 4 huishoudelijke tips handig snel en duurzaam
EN Een goede bh die past dat gun jij jezelf toch ook?


5. Huishoudelijke hulp en oppas tegelijk

Oppas en huishoudelijke hulp
Foto door Michael Morse via Pexels

In het rijtje van klussen uitbesteden, mag natuurlijk de huishoudelijke hulp niet ontbreken. Veel werkende moeders hebben hulp in huis. Anders ben je in de weekenden ook nooit echt vrij. Want dan ben je de rotzooi van de hele week aan het opruimen en schoonmaken. Ik heb zelf een tijdje een hulp gehad, die de kinderen uit school haalde. Ze nam dan de hond mee, die dan ook gelijk was uitgelaten. Daarna deed ze huishoudelijke klusjes als strijken en stofzuigen, terwijl mijn dochters buiten speelden met vriendinnetjes en vriendjes. Samen met de kinderen deed ze daarna boodschappen en kookte ze een heerlijk potje voor ons. Ik werkte dan ongestoord op mijn thuiskantoor. En om zes uur riep ze iedereen voor het eten. Ik had dan een schoon en opgeruimd huis, oppas voor mijn kinderen en een gezellig gedekte tafel met heerlijk eten. En dat elke dinsdag en donderdag. Echt ideaal was dat!

Welke klussen uitbesteden?

Welke klussen zou jij graag willen uitbesteden? En vind je het makkelijk om de juiste persoon hiervoor te vinden? En de juiste afspraken te maken? Ik ben benieuwd hoe andere moeders dat doen. Want klussen uitbesteden is wel de beste manier om wat tijd voor jezelf over te houden als werkende moeder. Dat is één ding dat zeker is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.