Een nieuwe badkamer als je kinderen hebt, 6 tips!

Nieuwe badkamer als je kinderen hebt? Hier moet je op letten!

nieuwe badkamerNieuwe badkamermeubels kiezen als je kinderen hebt, is anders dan wanneer je geen rekening hoeft te houden met kinderen. Je moet denken aan dingen als veiligheid, maar ook hoe goed je kind ergens bij kan. Omdat het badkamermeubel ook intensiever zal worden gebruikt, moet de kwaliteit ook goed zijn. Kortom: je stelt heel andere eisen aan je badkamermeubelen als je kinderen hebt. Dit zijn 6 dingen waar je op moet letten bij een nieuwe badkamer!

1. Waar zitten de stopcontacten?

Wil je een badkamermeubel kopen dat stopcontacten heeft? Dan moet je er natuurlijk om denken dat je kleine kindje niet zomaar bij die stopcontacten kan komen. Er zijn badkamermeubels die het stopcontact hoog hebben zitten, waardoor een kind er niet bij kan. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om afdekplaatjes te gebruiken om te zorgen dat je kind er niet aan kan komen.

2. Een grote spiegel

Een kind wil zichzelf graag zien in de spiegel. Dat moet dan natuurlijk wel kunnen! Ga dus voor een badkamermeubel met een grote spiegel. Dan hoeft je kind geen gekke capriolen uit te halen om zichzelf te kunnen zien. Je kunt ook kiezen voor een klein staand badkamermeubel waar je zelf een losse spiegel boven hangt.

3. Hangende kastjes op hoogte

In de badkamer staan vaak dingen die niet geschikt zijn voor kinderen. Zorg dus voor kastjes op hoogte. Veel badkamermeubelen van Gamma bestaan uit twee delen: ze hebben kastjes onder de wastafel en ook hangende kastjes op hoogte. Daar kunnen kinderen niet bij. Een goede plek voor schoonmaakmiddelen, scheerspullen en andere dingen waar je kinderen niet aan mogen komen. Let op dat je medicijnen beter niet in de badkamer bewaart. Lees hier hoe je medicijnen wel kunt bewaren.

4. Spullen op kinderhoogte

Hoewel je kind niet aan alles mag komen, zijn er wel dingen waar je kind zelf bij moet kunnen. Bijvoorbeeld zijn tandpasta en tandenborstel, maar ook een washand of handdoek kan best binnen bereik liggen. Let bij je badkamermeubel dus op dat er ook ruimte is om spullen op kinderhoogte neer te leggen. Let er wel op dat je badkamer, net als de rest van je huis, kindveilig moet blijven.

5. Extra brede meubels

Hoe groter je gezin, hoe vaker je de badkamer zult moeten delen. Het is dan heel praktisch als er voldoende ruimte voor is. Denk bijvoorbeeld eens na over een badkamermeubel met een dubbele wastafel. Of ga voor een extra brede kast in de badkamer om alle handdoeken en andere douchespullen in kwijt te kunnen.

6. Doe inspiratie op

Dat een badkamermeubel ook veilig moet zijn voor kinderen, is geen reden om een meubel te kiezen dat je niet mooi vindt. Doe dus van tevoren inspiratie op, zodat je weet wat de mogelijkheden zijn. Bekijk folders met badkamermeubels of ga langs bij een badkamerspecialist of bouwmarkt. Daar vind je genoeg inspiratie om te besluiten welke badkamermeubels jij het mooist vindt.

Als je kinderen hebt, ga je andere eisen aan een nieuwe badkamer stellen. Het moet niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch en veilig. Met name die laatste eis laat al een heleboel badkamermeubels afvallen omdat ze niet veilig genoeg zijn. Met deze 6 tips vind jij een mooi badkamermeubel dat goed past bij jouw gezinssituatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.