Stelling: het glazen plafond bestaat niet!

Nederlandse vrouwen kiezen er bewust voor om in deeltijd te werken en het is dan logisch dat fulltimers meer carrierekansen krijgen: input is output.
REACTIES:
Ruby 20 april 2005, 22:40
De stelling input is output klopt naar mijn mening zeer zeker. De vraag die bij deze stelling naar mijn mening centraal staat is welke en hoeveel output wordt er verwacht van je input.. Sommige vrouwen leveren part time net zo veel input als anderen full time en leveren qua resultaat minstens zo veel op, omdat ze efficienter werken, met meer energie en met meer drive. Wat mij opvalt in het algemeen is dat er van part timers, verhoudingsgewijs, meer output verwacht wordt als van een full timer. Je moet keer op keer bewijzen dat je het “verdient” om part time je functie te mogen uitvoeren.
Glazen plafond – werk11 augustus 2004, 13:08
Uiteraard hangt onze carriáre af van de wijze waarop wij thuis met onze partner de taken verdelen. Zelf heb ik een kapsalon en geef ik 1 dag per week les aan de kappersvakschool te Leeuwarden.
Samen met mijn partner heb ik het zo geregeld dat wij om de week de donderdag  vrijdag en zaterdag ons zoontje verzorgen. Mijn partner houdt dan zijn agenda vrij gelukkig is hij ook stapelgek met ons zoontje dus dat geeft absoluut geen geen problemen.

Tevens ging ik eind juli begin augustus samen met een goede vriendin voor 8 dagen op vakantie naar Turkije in deze week was mijn partner thuis om voor ons zoontje te zorgen.

Ik weet van diverse vriendinnen dat ons ideaal beeld carriáre maken eventueel eigen zaak hebben moeilijk is te combineren met het huishouden en het hebben van kinderen. Het is nog vaak zo dat de carriáre van de man gaat voor de carriáre van de vrouw. Het werk in en om huis wordt vaak onderschat mede doordat er geen overleg en verdeling is tussen de partners. Hier zijn wij als dames vaak debet aan omdat we in aanvang van de relatie geen goede afspraken hebben gemaakt.
Ik heb dit vanaf het begin duidelijk besproken met mijn partner en hij houdt zich daar ook aan. Dit geldt ook voor de werkzaamheden in en om het huis  schoonmaken  koken  wassen  boodschappen doen etc. Ik geef toe dat ik het bijzonder heb getroffen  maar realiseer mij ook dat onze relatie is gebaseerd op wederzijds respect.

Met vriendelijke groet,

Froukje Koeckhoven de Vries

Jeannine Verweij |15 juni 2004, 22:34
Eigenlijk is het vaak zo dat de vrouw parttime gaat werken omdat het fulltime niet kan vanwege de kinderen. Maar ik vind het oneerlijk dat zij dan minder carriërekansen krijgt. Ik vind het overigens helemaal idioot dat “binnenshuis”werken soms zo negatief wordt beoordeeld. Eigenlijk zou een huisvrouw ook “loonsverhoging” moeten krijgen. Het vak schoonmaken, luiers verschonen, boodschappen doen is niet niks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.