Zonnepanelen en subsidie, dat is nu nog voordeliger

Zijn er nog subsidies op zonnepanelen in Nederland?

zonnepanelen en subsidieZonnepanelen en subsidie, hoe zit dat? De landelijke subsidies voor particulieren op zonnepanelen bestaan niet meer. En toch is het voordeliger dan ooit om deze toch aan te schaffen. Er is namelijk een goed alternatief. De zonnepaneel kosten van de btw kun je namelijk terugvragen bij de belastingdienst. De zogenaamde btw teruggave regeling biedt daardoor een teruggave van 21%. En dat is meer dan de 15% die voorheen via subsidies geboden werden. Op deze manier helpt de Nederlandse overheid dus nog altijd met het betalen van de panelen.

Zonnepanelen en subsidie, nog voordeliger

Bij de voormalige subsidies op zonnepanelen kreeg je 15% van de aankoop terug met een maximum van 650 euro. Nu zul je naar alle waarschijnlijkheid meer geld krijgen. Dit komt voornamelijk doordat er geen maximum bedrag van 650 euro meer is. Bij de nieuwe ‘btw teruggave regeling’ krijg je 21 procent terug van je aankoop via de Belastingdienst. Koop je een systeem van bijvoorbeeld 8 duizend euro, dan zul je dus 1680 euro terugkrijgen. Lees hier hoe dat werkt!

Gemeentelijke regelingen

Naast de nieuwe btw teruggave regeling kan het ook zo zijn dat de gemeente waarin je woont nog een eigen zonnepaneel regeling heeft waar je gebruik van kunt maken. Zo kun je de kosten nog verder laten zakken. Het is dus zeker verstandig om te controleren of jouw gemeente zo’n regeling heeft. Bijna alle gemeenten in Nederland hebben namelijk energiebesparende regelingen beschikbaar. Dit zijn meestal leningen met gunstige voorwaarden, zoals een lage rente.

——————————————–
LEES OOK: Duurzaam leven en wonen kom dichter eigen natuur
EN Duurzaam leven? 5 simpele dingen die je kunt doen
——————————————–

Goede investering

Ook als je geen gebruik wilt maken van de subsidie of de btw teruggave regeling is het alsnog aan te raden om zonnepanelen te nemen. Het is een goede investering. Dit komt met name doordat een zonnepaneel een levensduur heeft van circa 25 jaar. De kosten van de panelen verdien je daarentegen al binnen 6 tot 8 jaar terug. Hierdoor zul je dus in principe minimaal 15 jaar helemaal gratis energie opwekken waar je gebruik van kunt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.