Met je kind naar voorstelling va. 4 februari ‘De Meester van de Zwarte Molen!’ EN WIN een DVD. WINNAARS BEKEND!

Magische momenten met je kind!
Een kordate voorstelling vol wisselingen tussen rollen en instrumenten. *** De Volkskrant, 2/11/2011
‘Een rijkdom die de fantasie van de kinderen een duwtje in de rug geeft.’ Dagblad De Limburger, 3/10/2011.
Na het boek en de film  schittert de ‘Meester van de Zwarte Molen’  nu ook in het theater.  Deze spannende voorstelling vol magie loopt op zijn einde maar is nog te zien in Sittard, Arnhem, Groningen, Rotterdam en Amsterdam. Kinderen kunnen naast het bijwonen van de voorstelling in Sittard meedoen aan een workshop ‘Witte Magie’. Het gelijknamige en legendarische boek van Otfried Preussler is al 40 jaar het lievelingsboek van hele generaties kinderen, jongeren en volwassenen. De voorstelling is herkenbaar en spannend voor wie vroeger het boek verslond, superspannend voor wie de duistere wereld van de Zwarte Molen voor het eerst betreedt! De winnaars van deze actie zijn:

 

W. Timmermans uit Doetinchem
Fam. de Boer uit  Leeuwarden


Het verhaal
Krabat wordt in zijn dromen geroepen om naar de Zwarte Molen te komen. Daar krijgt hij het aanbod om als leerjongen te beginnen. Gretig stemt hij toe. Op een dag ontdekt Krabat een vreselijk geheim: de molenaar is Meester in de Zwarte Magie. De nieuwsgierige Krabat wordt ingewijd in deze magische kunsten. Maar voor het machtige gevoel van zijn groeiende toverkracht moet hij wel een hoge prijs betalen, want ontsnappen is onmogelijk. Toch komt Krabat in opstand. Met steun van zijn beste vriend én zijn grote gevoel voor rechtvaardigheid. Er is namelijk één kracht sterker dan de kracht van de Meester; die van de liefde!
Workshop Witte Magie, extra activiteit bij de voorstelling (8+)
Toveren is niet alleen voor tovenaars! Magie of tovenarij bestaat echt. En dat kunnen kinderen in deze workshop ervaren. Je maakt kennis met de witte kant van de magie. Witte magie komt vanuit het hart, het is het inzetten van positieve krachten voor jezelf. Samen met andere kinderen maak je een Magische Buidel. Je mag iets gaan wensen, voor jezelf. Ook ga je een eigen spreuk maken en een steen beschilderen voor in de buidel. Verder verklappen we niets… behalve dat alle kinderen er zeker sterker van worden!
Duur: 45 minuten / maximaal 30 kinderen.
Meer info en inschrijven kan via de theaters die deze workshop aanbieden. Je kunt deze informatie ook krijgen via Nicole Pol van Het Laagland, e: nicole@hetlaagland.nl

Het gezelschap
Het Laagland is dè professionele jeugdtheatervoorziening voor de hele familie uit Sittard-Geleen.  Met eigenzinnig kwaliteitstheater, dat kinderen serieus neemt, jongeren prikkelt en volwassen ontroert, verrassen en verrijken we een breed publiek, op (inter)nationale podia, in eigen huis en op bijzondere buitenlocaties.

Tournee
De ‘Meester van de Zwarte Molen’  is op zaterdag 4 februari te zien in eigen huis: Het Laaglandtheater in Sittard. Daarnaast is de voorstelling op zondag 5 februari te zien in de schouwburg in Arnhem. Op woensdag 8 februari speelt De Meester in de stadsschouwburg Groningen. Op zondag 12 februari in de Rotterdamse Schouwburg. De Derniere vindt plaats op zondag 19 februari  in de Meervaart in Amsterdam.  Check www.hetlaagland.nl  voor meer informatie.

Regie
Lise-Lott Kok. Supervisie en coaching: Inèz Derksen. Theaterbewerking en vormgeving: Bas Zuyderland. Muziek: Laurens Joensen. Spel / muziek: Joris Erwich, Karlijn Hamer, Bob van der Leij, Sybrand van der Werf en Jelle De Wit. Kostuums: Jorine van Beek. Lichtontwerp: Roland de Jong. Geluidsontwerp/techniek: Jasper Koekoek. Geproduceerd door Het Laaglandteam.

Wendy Timmermans

Varsseveldseweg 224

7003ae Doetinchem

 

Familie de Boer

Papingastins 5

8925HH Leeuwarden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.