Leuk, op vakantie met de kinderen! Maar eerst nog uren in de auto

leuk op vakantie

Leuk op vakantie, leuk in de auto!

Met dit druilerige Nederlandse winterweer kijken de meeste van ons uit naar de zomervakantie. Lekker weer, even geen werk en de kids die niet van de ene naar de andere club gebracht hoeven te worden. De zomervakantie staat natuurlijk vooral in het teken van de vakantie zelf. Veel ouders gaan met de auto op vakantie, maar hoe zorg je ervoor dat de kids zich onderweg gedragen? We geven graag een aantal tips voor leuk op vakantie met de kinderen in de auto.

We zijn er bijna!

Het tijdsbesef van kinderen moet nog groeien. Wanneer je nog maar net bent vertrokken, vragen ze al of jullie er al bijna zijn. Frustrerend, zeker als je nog een dag onderweg bent naar het zuiden van Europa. Gelukkig weten we dat de tijd voor ons gevoel sneller gaat als we het leuk hebben. Voor kinderen is dat net zo. Met een paar kleurboeken, spelletjes of misschien een portable DVD-speler achterin de auto, hebben ze iets te doen. Als ze zich onderweg kunnen vermaken, dan wordt de rit voor je gevoel al een stuk korter.

Lekker dicht op elkaar

Een goede gezinsauto vinden is een hele uitdaging. De meeste ouders steken dan ook aardig wat tijd in het zoeken naar een goede auto. Als je een lange reis maakt met de kids, dan weet je weer waarom het zo belangrijk is om de ruimte te hebben. Als je lang in de auto zit, dan zit je voor een lange tijd dicht op elkaar. Probeer voor de kinderen toch een soort mini-ruimte voor henzelf te maken. Bijvoorbeeld door tussen hen in kussens of tassen op de achterbank te leggen. Dat voorkomt dat ze tegen elkaar aan zitten en dat uitmondt in een ruzie.

——————————————————–
LEES OOK: Op vakantie met de kinderen
EN Geld besparen op vakantie met de kinderen
——————————————————–

Maak de kids nieuwsgierig

De meeste kinderen zijn van zichzelf al behoorlijk nieuwsgierig. Je kunt de reis een ervaring op zich maken voor hen, door te vragen wat ze allemaal zien onderweg. Als je veel op de snelweg zit kun je vertellen over de steden waar je langsrijdt. Hoe denken de kinderen dat de mensen hier leven? Wat eten de mensen in het buitenland? Dan wordt een stop bij een benzinestation een stuk leuker als ze dan ook een buitenlandse lekkernij krijgen. En zoek onderweg in een grasveldje bloemetjes. Zijn dat dezelfde als in Nederland?

Het blijft een opgave om een lange reis met kinderen goed te laten verlopen. Houd in je achterhoofd dat de kinderen net zo blij zijn als jij, als jullie eindelijk aankomen op plaats van bestemming. Leuk in de auto? Leuk op vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.