Op vakantie met kinderen

op vakantieZijn jullie sinds kort ouders geworden van een prachtige zoon of dochter? Je leven is hierdoor waarschijnlijk enorm veranderd, maar wel op een positieve manier. Wat is er fijner dan na een jaar hard werken plus de opvoeding van je kindje erbij om er even tussenuit op vakantie te gaan in 2017 met je gezinnetje?
Je zou kunnen kiezen voor een zonvakantie van een of twee weken, maar ook een stedentrip is een hele goede mogelijkheid. Het ligt aan je eigen voorkeuren waar je voor kiest en daarnaast ook aan de leeftijd van je kindje. Is je zoon of dochter nog jong, dan zou je eerder voor een stedentrip in eigen land of omliggende landen als België of Duitsland kunnen kiezen zodat je nog niet met het vliegtuig hoeft. Veel kindjes, en misschien jij zelf als ouder ook wel, hebben veel last van het drukverschil tijdens het opstijgen en landen van het vliegtuig voor en na de vakantie.

Op zoek naar de zon tijdens de vakantie in 2017

Ben je het Nederlandse weer zat en ben je er aan toe om in de vakantie de warme zon op te zoeken in Spanje of Italië? Je kunt ervoor kiezen om een eigen privé huisje te huren, zodat je op vakantie kunt genieten van de vrijheid en waar je geen last hebt van andere vakantiegangers. Je kunt ondanks de vakantie goed op je kinderen letten, maar tegelijkertijd volledig genieten van de rust om je heen. Maar ook kun je je met kinderen prima vermaken in een vakantie in een hotel. Er zijn verschillende hotels te vinden die gericht zijn op vakanties voor gezinnen. Zo zijn er speciale familiekamers, maar ook appartementen te vinden. Veel hotels beschikken over een gevarieerd programma met activiteiten tijdens de vakantie 2017. Heb je een kamer geboekt in een hotel dat er bekend om staat geschikt te zijn voor gezinnen, dan zullen deze activiteiten veelvuldig gericht zijn op het vermaak van de kinderen. Ook zijn er bij deze hotels vaak meerdere zwembaden te vinden met diverse glijbanen waar zeker de oudere kinderen zich prima urenlang kunnen vermaken op vakantie.

Vakantiejager

Op de website www.vakantiejager.nl kun je inspiratie opdoen voor de ideale vakantie in 2017, hier is namelijk veel informatie te vinden. Je kunt inspiratie opdoen door de lijst aan te klikken waar allerlei verschillende vakantielanden op staan. Maar ook is er een kopje ‘Steden’, waar je informatie kunt vinden over verschillende steden die jou erg leuk lijken om te bezoeken. Tevens bieden ze informatie aan over de verschillende reisorganisaties waar jij jouw vakantie voor 2017 kunt boeken en welke vliegtuigmaatschappijen vluchten aanbieden vanaf de Nederlandse grond.

Stedentrip

In ons eigen kikkerlandje is Maastricht bijvoorbeeld een prachtige stad om een stedentrip of misschien zelfs een hele vakantie naar toe te boeken. In Maastricht zijn tal van romantische hotelletjes te vinden en tegen een kleine bijbetaling kan er een kinderbedje op de kamer worden gebracht. Maastricht beschikt over prachtige grotten die je kunt bezichtigen. Al is het misschien niet het ideale uitstapje als je nog een jong kindje hebt. Bij oudere kinderen kan dit een prima uitstapje zijn en is het erg interessant. Ook is zijn er veel monumentale gebouwen te bezichtigen wat ideaal is als je met een kindje in de kinderwagen op pad bent. Je hoeft er niet extra rekening mee te houden dat je met een kind op vakantie bent. Dit geldt natuurlijk ook bij stedentrips in alle andere steden. Je wilt tijdens deze trips veel zien van de stad zelf en vooral met een kind in een kinderwagen is dit een prima oplossing. Oudere kinderen zullen zich misschien sneller vervelen en daarvoor zal een zonvakantie een betere oplossing kunnen zijn, waar ze zich heerlijk kunnen vermaken in het zwembad.

Waar moet je aan denken?

Medicijnen

Voor iedere vakantie is het lijstje met spullen wat je mee moet nemen en wat je moet regelen, anders. Wel is het belangrijk voor die tijd uit te zoeken wat je echt niet moet vergeten om te regelen voor je vakantie. Gebruikt één van de gezinsleden medicijnen? Dan is het belangrijk dat je voor die tijd alle juiste medicijnen in de juiste hoeveelheid klaar hebt liggen voor de vakantie. Maar ook moet je informeren of je alle medicatie mee mag nemen in het vliegtuig en moet je in het bezit zijn van een medicijnpaspoort die je op kunt vragen bij de apotheek. Sommige medicatie, waaronder bijvoorbeeld Ritalin, vallen onder de Opiumwet. Hier moet je voor een aantal landen namelijk een verklaring voor aanvragen om het mee te mogen nemen tijdens je reis.

Reisdocumenten

Verder is het belangrijk dat je voor de reis je reisdocumenten in orde hebt voor jou en je partner, maar ook voor je kind als je op vakantie gaat in 2017. Kinderen hebben sinds een aantal jaar namelijk een eigen reisdocument nodig om naar het buitenland te mogen gaan.

Bagage

Tijdens de meeste vliegreizen mag je per persoon maximaal 20 kilo aan gewicht meenemen in je koffer. Daarnaast mag je vaak nog acht kilo handbagage meenemen. Als je reist met nog jongere kinderen die nog flesvoeding krijgen, is het verstandig vooraf bij de vluchtmaatschappij te informeren hoe je de voeding het beste mee kunt nemen. Zo kom je namelijk niet voor verassingen te staan.
Neem in je handbagage spulletjes mee om je kinderen te vermaken tijdens de vliegreis. Je zou kunnen kiezen voor een kleurboek en potloden, maar ook een tablet met een leuke kinderfilm zal een goede optie kunnen zijn. Als je achter de douane bent kun je in de winkeltjes spulletjes meenemen die je ook mee mag nemen het vliegtuig in. Je zou wat snoepjes of chipjes voor de kinderen kunnen kopen, zodat ze de reis enigszins als prettig ervaren.

Maxi Cosi of kinderwagen mee op vakantie

Als je nog een wat jonger kindje hebt, maak je vaak gebruik van een Maxi Cosi en/of kinderwagen. Het is belangrijk dat je hierover vooraf informatie inwint bij de vliegmaatschappij hoe de richtlijnen hiervoor zijn. Zo ben je goed voorbereid en weet je wat je moet doen. Vaak moet je de kinderwagen al bij de incheckbalie inleveren. Baby’s in een Maxi Cosi mogen hierin vervoerd worden in het vliegtuig. Wel moet hiervoor vaak een extra zitplaats geboekt worden.

Laat je niet gek maken en geniet vooral van de vakantie of stedentrip met je kind(eren) en partner. Maak er een vakantie van die je niet snel meer zal gaan vergeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.