Geld besparen op de vakantie met de kinderen

Besparen op de vakantie

Geld besparen

Zonder in te boeten aan plezier, kun je behoorlijk geld besparen op je vakantie. Zeker als je met het hele gezin weg gaat, schelen sommige keuzes veel geld. Natuurlijk kun je bladeren in een boek en het leukste plaatje kiezen om naar toe te gaan. Maar als je iets meer informatie verzamelt, kun je altijd geld besparen op de vakantie.

Dichtbij is niet altijd goedkoper

Denk bij een goedkope vakantie niet standaard aan thuis blijven of in eigen land op vakantie gaan. Dagjes weg en een huisje op de Wadden zijn soms nog duurder dan een goedkope aanbieding naar de zon. Dus bewaar je budget tot je de juiste keuze gemaakt hebt. Een vliegreis is voor veel kinderen toch wel speciaal en zelf heb je ook het idee dat je echt weg bent geweest. Begrijp me niet verkeerd, dat gevoel zal je ook hebben als je een tijdje op een Waddeneiland hebt doorgebracht. Maar voor twee weken Frankrijk ben je vaak meer kwijt dan een maand op reis in Thailand. Als je tenminste niet een georganiseerde rondreis boekt. Want die zijn wel vaak prijzig. De tickets zijn duur, maar als je er een tijdje blijft, verdien je dat deels terug doordat het leven daar veel goedkoper is. Dichterbij zijn Tsjechië of Slovenië hele leuke bestemmingen, waar het leven nog een stuk goedkoper is dan in Nederland.

Kies een eenvoudig hotel

Als het zomer is ben je met je gezin veel buiten. Je bezoekt het strand, eet buiten de deur en probeert met je kinderen nog wat culturele uitstapjes te maken. Of lange wandelingen in de natuur. Dat zijn de herinneringen die je samen opdoet. Hoe luxe het hotel was, is vaak niet de belangrijkste herinnering. Dus kies iets eenvoudigs. Of kies een appartement waar je zelf kunt koken, als je van koken houdt. Een tent, caravan of eenvoudig strandhuisje is voor kinderen ook heel spannend en lekker anders dan thuis.LEES OOK: Tips-om-geld-te-besparen-door-te-delen
EN 4-tips-om-te-besparen-op-kinderkleding


Kies goedkoop vervoer

Is de eigen auto goedkoper dan het vliegtuig? Heb je dan wel alle kosten overwogen? Benzine, afschrijving, tolwegen en extra overnachtingen onderweg? Met de goedkope luchtvaartmaatschappijen is vliegen soms echt goedkoper. En vanaf welk vliegveld vertrek je? Het kan soms veel voordeliger zijn te vertrekken vanuit Düsseldorf, Eindhoven of Brussel. En als je dan toch vanaf Schiphol vertrekt, waar parkeer je dan je auto? Parkeren schiphol bij Parkago is voordelig en ook voor andere luchthavens kun je de voordeligste parkeerplaats zoeken via Parkago.com. Het openbaar vervoer is ook een voordelige optie. Als je met kinderen reist is het dan wel aan te raden niet teveel bagage mee te nemen. Laat elk kind het eigen speelgoed dragen en pak alleen het hoognodige aan kleding in. Dit is voor een warme, zonnige bestemming vaak niet zo moeilijk.

Een reactie

  1. Geweldige tips! Moet ik allemaal zeker in acht houden voor de volgende keer als we weer op vakantie gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.