4 tips om te besparen op kinderkleding

Besparen op kinderkleding Baby’s en kleine kinderen schíeten werkelijk door hun kleren heen. Elke paar maanden lijken ze nieuwe pakjes nodig te hebben. Dat kost veel geld. Hoe kunnen we hier beter mee omgaan en zelfs besparen op baby- en kinderkleding? Die keer dat we ons kind voor het eerst in de ogen kijken is misschien wel het mooiste moment van ons leven. We hebben alles voor die kleintjes over, maar willen ook zuinig met grondstoffen omgaan. Juist om de wereld ook voor hen leefbaar te houden. We worden snel met onze neus op de feiten gedrukt. Zodra ons kleintje zijn voetjes op de wereld heeft gezet heeft hij van alles nodig. Luiers, slabbetjes, een box, een speciale meegroeistoel en elke maand een andere maat babykleding. Maar er zijn genoeg manieren om te besparen op kinderkleding.

Besparen op kinderkleding

Je hebt de eerste lading ‘maatje 50’ nog niet opgevouwen op de plank gelegd of hij is alweer aan maatje 56 toe. De notoire groeispurten kunnen jonge ouders behoorlijk op kosten jagen. Tips hoe dat zuiniger kan, zijn dus altijd welkom. Een aantal mogelijkheden om je kind te kunnen geven wat hij nodig heeft, zonder daar teveel geld aan uit te geven:

1. Zoek tweedehands winkels

In bijna elke stad of dorp zit wel een tweedehandswinkel voor kinderkleding. Bijvoorbeeld Wollepop in Amsterdam, Pom & Floor in Almelo. Zoek op Google naar een winkel bij jou in de buurt. Ga er samen met je kind regelmatig langs. Tussen de volle rekken zitten vaak nog prima stukken. En je betaalt een fractie van het bedrag dat je in de winkel zou betalen. Vaak kopen de tweedehands winkels je oude kleren voor een klein prijsje in. Zo wordt shoppen voor je kindje nog goedkoper.

2. Onverwacht besparen met een kortingscode

Zoek online naar kortingscodes voor kinderkleding. De meeste grotere webshops hebben regelmatig kortingsacties. Zoek op speciale websites met kortingscodes naar de code voor korting bij een leuke webshop die kinderkleding verkoopt. Daarmee kun je tientallen euro’s besparen op je bestelling.

3. Don’t forget the outlet

Als je op grote webshops als Kleertjes.com of Brandkids.nl kijkt, valt je de button vaak niet eens op: ‘Outlet’, staat erop. Toch is het voor besparende ouders misschien wel het belangrijkste onderdeel van de website. Een outlet is een plek waar kledingwinkels hun collecties van vorige seizoenen voor weinig geld verkopen. Zo vind je prachtige, ongebruikte rompertjes en broekjes met kortingen tot wel 70%!

4. Ruilen in plaats van kopen

Gelukkig zijn er betrokken moeders die het groeispurtprobleem kennen. Zij willen andere ouders helpen met een prachtig kledingruil-initiatief. De website KrijgdeKleertjes biedt ouders een platform waarop zij met andere ouders te kleine kleren kunnen ruilen voor kleding in de juiste maat. Als je zelf een box te ruil aanbiedt krijg je een tegoed om een box te bestellen. Het enige wat je betaalt zijn de verzendkosten en een kleine bijdrage aan de website. Kleding die overblijft, gaat naar een goed doel. Dus het komt altijd goed terecht.

2 reacties

  1. Kijk eens bij JL Kidsoutlet. Daar staan 41 tips om voordelig jouw eigen kinderkledingstijl te ontdekken. Door creatief te zijn bepaal je eigen stijl een prijs.

  2. Ik koop gewoon een mix van de wat opvallender stukken in de uitverkoop van bepaalde leuke maar wat duurdere winkels (niet achterlijk dure winkels hoor) en wat basisdingetjes zoals ondergoed en effen shirts bij de Zeeman enzovoorts. Mooi op elkaar afgestemd en alvast op de groei gekocht. Daarom is een groeicurve handig omdat je dan ongeveer kunt inschatten welke maat je kind bijvoorbeeld in de winter zal hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.