Engelen afbeeldingen ter inspiratie

door Vivienne Westerhoud.
EngelenEngelen, geven ze jou inspiratie? Misschien heb je wel echte kunst aan de muur of foto’s van je kinderen en familie? Het is fijn je te omgeven met beelden waar je blij van wordt, waar je telkens naar kijkt, omdat je er geïnspireerd door raakt. Omdat we allemaal groeien en periodes doormaken, kunnen ook de beelden om ons heen soms hun kracht of inspiratie verliezen. Dan is het tijd voor iets nieuws.

Foto’s, kunst & symbolen

Ik heb eigenlijk al jaren dezelfde foto’s, van mijn kinderen en mijn reizen aan de muur hangen. En een aquarel die vroeger bij mijn oma hing. En dan zijn er nog een heleboel muren gewoon leeg. Ze zijn leeg omdat ik nog niet wist wat ik er hangen zou. Ze zijn leeg omdat ik ruimte wilde. Een leegte waaruit mijn inspiratie zou kunnen komen. En de laatste tijd verzamelen zich eindelijk mooie beelden. Krachtige symbolen, waarvan ik bij ‘toeval’ –ook al bestaat toeval volgens mij helemaal niet- tegen mooie afbeeldingen aanliep.

Engelen en krachtige vrouwen

Van beelden kan een sterke energie uitgaan. Zo werd ik laatst geraakt door een afbeelding van Maria Magdalena. Zij straalt kracht, liefde en vrouwelijke energie uit. Een combinatie die belangrijk is in deze tijd voor vrouwen zowel als voor mannen. Ik heb de afbeelding opgehangen op een centrale plek in mijn huis, zodat zij mij elke dag inspireren kan. En zo kwam ik laatst deze eenvoudige poster van Raphaelle tegen, een van de aartsengelen (ook wel Raphael). Ik had ‘toevallig’ onlangs ergens gelezen dat deze engel helpt bij het heling en bescherming van mens en dier vanuit een mannelijke energie. Er is nog zoveel te helen in de wereld. In onszelf en in ons contact met elkaar en de wereld om ons heen. Deze engel geeft mij hoop en goede moed die heling toe te laten voor mijzelf. En deze ook anderen te wensen. Elke dag kijk ik naar haar en helpt ze mij herinneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.