Dagje weg met de kinderen

In de vakantie ga je misschien lekker kamperen, ga je op een grote reis of huur je een huisje aan zee. Verandering van omgeving geeft een ontspannen gevoel en als het weer ook nog mooi is ben je al snel echt ‘op vakantie’. Maar ook thuis kun je het fijn hebben als iedereen vrij is. Door dingen anders te doen dan normaal creëer je ook thuis dat vrije vakantiegevoel.

Vakantie gevoel thuis

Als je niet op vakantie gaat, of alweer thuis bent, kun je dat vakantiegevoel ook behouden of krijgen door andere dingen te doen dan normaal. Een paar tips:

1. slaap lekker uit en sta wat later op dan normaal
2. doe af en toe een hele dag helemaal niets
3. hang een hangmat op en ga er regelmatig in liggen met een boek
4. maak lange wandelingen in de natuur om de hoek
5. bezoek vrienden in de buurt en eet met z’n allen aan een lange tafel
6. vergeet de tijd en eet veel later dan normaal
7. steekt s’avonds een vuurtje aan in de tuin en praat met elkaar
8. ga dagjes op stap: alleen, met je partner of met je kinderen.

Dagjes uit met de kinderen

meisjeskleding online kopenonline kleding kopenNeem wat tijd voor jezelf en ga eens lekker naar de sauna. Laat je handen en voeten verzorgen en je rug masseren. Een dagje uit met je kinderen kan ook dat vrije vakantiegevoel geven. Vroeg vertrekken om de hele dag naar het strand te gaan bijvoorbeeld. En dan s’avonds in een strandtent eten en met de zilte wind in je haren de zon in de zee zien zakken. Met blote voeten in het zand. Of als je normaal gezien voor je kinderen vaak online kleding koopt, is het leuk eens een dagje uitgebreid te gaan shoppen in Amsterdam of een van de andere grote steden. Combineer het met een lekkere lunch en een museumbezoek of een wandeling in een park met een speeltuin. Blijf vooral de hele dag weg en eet één of twee ijsjes. Het vakantiegevoel is dan compleet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *