Sevilla; 9 leuke dingen om te doen met kinderen

Sevilla leuke dingen met kinderen

Sevilla leuke dingen met kinderen

Je bedenkt het niet zo snel; een stedentrip maken met kinderen. In een stad raken kinderen snel verveeld en alle bezienswaardigheden zijn saai. En van dat slenteren in die stad worden ze moe en ze zijn niet meer vooruit te branden. Toch kan een stedentrip erg leuk zijn met kinderen. In een stad zijn genoeg dingen te doen die niet alleen voor jezelf, maar ook voor kinderen leuk zijn. Het Spaanse Sevilla is zo’n stad die de moeite waard is om te bezoeken met kinderen. Daarbij duurt de vlucht met het vliegtuig niet zo ontzettend lang, waardoor ook de vlucht een echte belevenis wordt voor je kleine koters. Dus regel gauw een paar vliegtickets voor Sevilla en breng een bezoek aan deze prachtige stad. Sevilla: leuke dingen met kinderen genoeg! In dit artikel zetten we 9 leuke bezienswaardigheden in Sevilla op een rijtje.

De stad verkennen met paard en wagen

In een stad leg je heel wat kilometertjes te voet af als je van de ene plek naar de andere gaat. In Sevilla is er een andere manier om de stad goed te verkennen, en wel met paard en wagen (foto boven). Laat je lekker rondleiden en bekijk al het moois wat je onderweg tegenkomt. In een uur tijd word je langs alle hoogtepunten van de stad geleid. Bovendien is een ritje met paard en wagen ook nog eens leuk voor je kinderen.

Of met de fiets

Huur een fiets bij Baja Bikes en verken de stad met de fiets. Het voordeel van Sevilla is dat de stad hartstikke vlak is en veel fietspaden heeft. Je kunt ook een Nederlands sprekende gids inhuren die je vertelt over de geschiedenis van de stad.

Het Maria-Louisapark

Het Maria-Louisapark is een prachtig, groot park vol met mooie kleurrijke bloemen en planten en een eendenvijver. Een plek om even de drukte van de stad te verlaten en tot rust te komen en te genieten van wat de natuur te bieden heeft. In het park zijn ook meerdere speeltuintjes, een plek waar kinderen even lekker zelf hun gang kunnen gaan en jij kunt genieten van gewoon even lekker niets.

Metrosol Parasol

Middenin het stadscentrum staat een groot houten bouwwerk. Hét grootste bouwwerk van hout ter wereld. Van onderaf een genot om naar dit imposante gebouw te kijken. Maar als je de lift omhoog neemt heb je een prachtig uitzicht over heel Sevilla. Er loopt een korte wandeling bovenop waardoor je de stad van alle kanten kunt bekijken. En onder het gebouw is het in de zomer een koele en schaduwrijke plek.

De Catedral de Santa Maria de la Sede

Je kunt er niet omheen; de Catedral de Santa Maria de la Sede. Wat groot, wat hoog en wat een goud. Een bezoek aan een kathedraal lijkt in eerste instantie misschien niet wat om met kinderen te doen, maar in deze enorme kathedraal zullen ook kinderen hun ogen uitkijken!

La Giralda

La Giralda SevillaEn als je toch een bezoek aan de Kathedraal brengt, dan kun je niet om de toren La Giralda heen. Deze toren was vroeger een minaret van een moskee, maar nu is het in gebruik als klokkentoren. De toren kan beklommen worden, niet via een trap, maar over een breed hellingpad. Vroeger ging gebedsvoorganger 5x per dag naar boven om te bidden en ging daarom met een paard naar boven.

Plaza de Espana

Een prachtig plein met een halvemaanvormig gebouw. Op het plein kun je heerlijk rondkijken, rennen en spelen bij de fontein. Of geniet van de diverse straatartiesten die staan te dansen en te zingen. Superleuk voor kinderen om daar eens rond te kijken.

Plaza de Toros; stierenvechtersarena

Als je van dieren houdt, ben je er fel op tegen: stierenvechten. Maar dan nog is het een educatief uitje met je kinderen om een bezoek te brengen aan de stierenvechtersarena. Het is een prachtig gebouw en het is leerzaam om hier meer over te weten. Je kunt het gesprek met je kinderen aangaan en hen zelf laten bepalen wat zij ervan vinden. Het is goed als kinderen alle kanten van een verhaal horen om vervolgens een eigen mening te vormen.

Het paleis Real Alcázar

Paleis Real Alcazar SevillaHier kun je urenlang doorbrengen; Real Alcazar, een prachtig paleis met bijbehorende paleistuinen. Het paleis is gebouwd in Moorse stijl en wordt gezien als één van de architectonische hoogtepunten van de geschiedenis. Dit adembenemend paleis mag je echt niet missen als je een bezoek brengt aan Sevilla.

Je komt thuis en je hebt samen met je gezin van een heerlijke stedentrip genoten! Nu wil je dat fijne gevoel vasthouden. Met deze tips zul jij nog lang nagenieten van de fantastische reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.