Vakantie vieren! Tips om lang na te genieten

Vakantie vierenDe zomervakantie is nu voor iedereen een feit. Althans, de kinderen hoeven niet meer naar school. Het is vaak nog even puzzelen waar de kinderen blijven als papa en mama nog even door moeten werken. Een weekje logeren bij oma, een zeil- of paardenkamp of afspreken bij vriendjes en vriendinnetjes. En zodra de papa’s en mama’s ook vakantie hebben, kan het echte vakantie vieren beginnen. Meestal zijn dat maar een paar weken en dan moet er weer gewerkt worden. Maar je kunt wel in de zomer veel doen om toch dat vakantie gevoel lekker lang vast te houden.

Foto’s maken om na te genieten

We maken allemaal graag foto’s als we vakantie vieren in een land met zonnig weer. We delen dat graag via social media, zodat iedereen mee kan genieten. Maak ook eens een poster van de mooiste kiekjes tijdens jullie reis. En hang die op een prominente plek in huis. Foto’s uitvergroten op allerlei materialen hoeft niet duur te zijn. En door je huis er -eventueel tijdelijk- mee vol te hangen, blijft de herinnering voor jou en je kinderen lekker lang leven. Want nagenieten hoort ook bij vakantie vieren.

——————————————————
LEES OOK: Geld besparen op vakantie met kinderen
EN De leukste uitjes met de kids in de zomervakantie
—————————————————–

Vakantie vieren ook thuis

Als de vakantie voorbij is omdat er weer gewerkt moet worden, probeer dan toch dat vakantie gevoel vast te houden. Je kunt dat doen door je woning anders te decoreren. En je tuin feestelijk in te richten. Denk aan Ibiza stijl of met typisch Franse of Spaanse accenten. Geef in een weekend een tuinfeest of steek de barbecue aan als je na je werk thuis komt. Of open een atelier aan huis. Leg knutselspullen klaar voor de kinderen en koop verf en doek om zelf ook de kwast ter hand te nemen. Maak een gezamenlijk kunstwerk over de avonturen die je samen beleefde en praat erover na. Kies muziek die past bij het land dat je samen bezocht en zoek recepten op waar je ook tijdens je vakantie samen van genoot. Hou het ontspannen gevoel lekker vast. Het is minder druk nu sportclubjes stil liggen en vrienden en buren om beurten op vakantie zijn. Tijd om de teugels te laten vieren en als gezin dichter bij elkaar te zijn. Met minder regeltjes, niet al te strakke planningen en veel meer rust. Geniet daar ook bewust van. Hang een hangmat op en luier wat vaker. En loop zoveel mogelijk op blote voeten, ook buiten. Want voor je het weet is die hele zomer al weer lang voorbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.