De voordelen van een elektrische mamafiets

Voordelen elektrische mamafiets

Iedere mama kent het wel: het gehannes om je kinderen op de fiets te krijgen.  Ene kind achterop, andere in het zitje voorop. Op zich kan het wel, maar echt handig is het niet. En dan hebben we het nog niet eens over topzware fietsen die om dreigen te vallen met huilende kinderen tot gevolg. Je besluit om nóóit meer met je kinderen op de fiets te stappen. En dat is jammer, wat je kent misschien de voordelen elektrische mamafiets nog niet?

Komt je dit bekend voor? Dan hebben we goed nieuws voor je. Wist je dat er speciale elektrische mamafietsen op de markt zijn? Een elektrische mamafiets neemt een hoop ongemakken weg! 

Waarom elektrische mamafietsen?

Zodra kinderen zelfstandig kunnen zitten mag je samen op de fiets stappen. Een kinderzitje op een elektrische damesfiets monteren is een optie, maar niet ideaal. Vaak is het frame niet stevig genoeg en bestaat de kans dat de bagagedrager door het extra gewicht afbreekt. Elektrische mamafietsen hebben een verstevigd frame met extra ruime instap, waardoor je gemakkelijk op en af kunt stappen. Ze zijn uitgerust met een dubbele standaard, zoals bij een motor, en een stuurslot. Hierdoor staan elektrische mamafietsen extra stabiel en is de kans op omkiepen beperkt tot een minimum. Het stuur is ook breder dan bij normale damesfietsen.

Ze hebben nog één groot voordeel ten opzichte van normale mamafietsen. Door de elektrische trapondersteuning fietsen deze alsof je altijd wind in de rug hebt. Elektrische mamafietsen zijn voorzien van een motor in het voorwiel en een accu onder de bagagedrager. Door de trapondersteuning maken elektrische mamafietsen het mama’s (en papa’s natuurlijk) een stuk gemakkelijker. Boodschappen doen, kinderen naar school brengen of gewoon een fietstocht maken: op de elektrische moederfiets van Stella bijvoorbeeld wordt dit een fluitje van een cent!

Waar koop je een goede elektrische mamafiets?

Nu we de voordelen van elektrische mamafietsen hebben bekeken, komt de volgende vraag. Waar koop je ze? Elektrische mamafietsen zijn te koop bij een e-bike specialist en diverse webshops. Stel je weinig eisen aan de fiets en is de prijs het belangrijkste? Dan is online aanschaffen een optie. Hou er wel rekening mee dat veel online aanbieders de elektrische mamafiets als bouwpakket afleveren. Je moet de fiets dan zelf afmonteren. Bevalt de elektrische mamafiets je niet? Dan moet je deze zelf retourneren. Bij een e-bike specialist heb je meer service en kun je jouw fiets ook in onderhoud brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.