Natuurlijk tuinieren met ECOstlye, resultaten voor het gazon

closeup voor ECOstyle
close-up voor ECOstyle
close-up na ECOstyle
close-up na ECOstyle

Vier weken geleden schreef ik over mijn gazon achter het huis. Het zag er niet al te best uit. Er groeide veel mos tussen het gras en onkruid kreeg bijna de overhand. Ik wilde daar iets aan doen. Want een mooi gazon is fijn om op te spelen voor de kinderen. Bovendien ziet het er een stuk beter verzorgd uit dan een gazon met kale plekken en paardenbloemen. Ik ontving ecologische producten van ECOstyle en de resultaten zijn geweldig goed!

Producten van ECOstyle voor je gazon

Om het gazon weer gezond te maken gebruikte ik ECOstyle Gazon-AZ. Dat is 100% organische gazonmest. Zij beloven een diepgroen en mosvrij gazon binnen drie of vier weken. Ik ontving ook een zak ECOstyle AZ-Kalk. Omdat gras beter groeit op een bodem met een wat hogere PH waarde. Er zijn maar weinig planten die van een zure (lage PH waarde) grond houden. Bij de meeste tuinplanten en zeker op gras mag je daarom elk jaar kalk strooien. Op de plekken waar bij mijn gazon veel mos groeide heb ik wel het ergste weg geharkt, maar niet echt geverticuteerd. Verticuteren is wel aan te raden, maar ik strooide wat extra ECOstyle AZ-kalk en ECOstyle Gazon AZ om het mos de baas te worden.

De resultaten van ECOstyle voor je gazon

En het resultaat? Kwam ECOstyle zijn belofte na? Ik kan wel zeggen dat ik erg tevreden ben over deze producten. Ja, het gras is dieper groen, groeit harder en ook op plekken waar eerder mos of onkruid groeide. Een mooi proces om te volgen. En een fijn idee dat ECOstyle rekening houdt met het milieu. Want ook in eigen tuin willen we natuurlijk het milieu niet belasten. Natuurlijk keek ik al bij twee en drie weken wat het resultaat was. En langzaam zag ik het gras met mos en onkruid veranderen in een diepgroen sappig gazon.

Nadat ik het gazon behandelde brak er een extreem droge periode aan met warm weer. Dat is de reden dat ik in de eerste weken wel elke dag het gazon wat water heb gegeven. Gras heeft nu eenmaal water nodig om goed te groeien. Ik wachtte vier weken. Er was een deel van het gazon behoorlijk kaal en dat had wat langer tijd nodig, maar de andere delen waren al in de eerste drie weken mooi donkergroen. Onkruid krijgt inderdaad geen kans meer als je gras sneller laat groeien door bemesting. Op deze foto’s kun je goed zien wat er veranderd is in de afgelopen vier weken.

Natuurlijk tuinieren

voor gebruik van ECOstyle gazon AZ
Voor gebruik van ECOstyle gazon AZ En AZ kalk
Na gebruik van ECOstyle gazonAZ en AZ kalk
Na gebruik van ECOstyle gazon AZ en AZ kalk
ECOstyle gazon AZ en Kalk AZ
ECOstyle gazon AZ en Kalk AZ

Het wordt steeds belangrijker dat we zuiniger omgaan met onze planeet. Als we willen dat onze kleinkinderen een leefbare aarde hebben, moeten we nu in actie komen. Grote bedrijven en overheden zijn er al druk mee. Maar er is veel wat we zelf kunnen doen. Als iedereen zich bewust wordt van zijn eigen ‘footprint’, kan dat een belangrijke bijdrage leveren aan een duurzame toekomst. ‘Natuurlijk tuinieren’ zodat het milieu niet belast wordt is daar een belangrijk onderdeel van. ECOstyle producten belasten het milieu niet. Je hoeft je geen zorgen te maken over giftige stoffen. En dat is niet alleen goed voor toekomstige generaties. Het is ook wel zo fijn als je kinderen en huisdieren in het gazon spelen.

ECOstyle producten zijn te koop bij de grotere tuincentra.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.