Gazon bemesten met organische gazonmest, hoe werkt dat?

gazon bemestengazonHet gras achter ons huis is jarenlang intensief gebruikt door spelende kinderen uit de buurt. Het is een gemeenschappelijk stukje grond, met een flinke boom om in te klimmen. Het gras wordt eens per jaar gemaaid en verder is er weinig onderhoud. Het resultaat is een veldje met veel mos, paardenbloemen en ander bloeiend onkruid. Zelfs pinksterbloemen sieren het veldje in het voorjaar. Paardenbloemen en weegbree vind ik minder mooi. En ik wil graag meer gras op dit grasveldje. Natuurlijk wil ik dat met natuurlijke producten doen. Er spelen immers kinderen en dieren op het veldje. Daarom koos ik voor ECOstyle Gazon-AZ. Dat is 100% organische gazonmest en zij beloven een diepgroen en mosvrij gazon binnen drie of vier weken. Ik ontving ook een zak ECOstyle AZ-Kalk. Omdat gras beter groeit op een bodem met een wat hogere PH waarde. Er zijn maar weinig planten die van een zure (lage PH waarde) grond houden. Bij de meeste tuinplanten en zeker op gras mag je daarom elk jaar kalk strooien.

ECOstyle milieuvriendelijke producten

ECOstyle gazon AZECOstyle is een familiebedrijf uit het Friese Oosterwolde dat al sinds 1967 milieuvriendelijke producten maakt voor tuin en huisdieren. De producten die ik ga gebruiken zijn ECOstyle Gazon-AZ een 100% organische meststof voor een diepgroen en mosvrij gazon. De voedingsstoffen komen snel vrij en werken 4 maanden lang. Bovendien is Gazon-AZ verrijkt met RhizaMax, een wortelactivator die zorgt voor een sterk en dicht gazon. Hierdoor krijgen onkruid en mos geen kans. Daarnaast strooi ik AZ-kalk van ECOstyle. Deze werkt indirect ook tegen mos, omdat het de PH waarde van de grond verhoogt en mos juist op een zure grond graag groeit. Ook dit is een natuurlijk product dat duurzaam gewonnen wordt en het gehele jaar gebruikt kan worden.

Kunstmest versus organische ECOstyle

Met de organische producten van ECOstyle put je de grond niet uit, zoals je dat met kunstmest wel doet. Kunstmest onttrekt veel water aan de bodem en zorgt voor het verschralen van de grond en vervuiling van het grondwater. Met de volledig organische meststoffen van ECOstyle daarentegen, wordt de balans in de grond gewaarborgd. Micro-organismen in de bodem varen er wel bij. En deze zijn van essentieel belang voor duurzaam vruchtbare grond. Je helpt de natuur een handje, in plaats van de bodem uit te putten. En dat vind ik in mijn tuin belangrijk. Want als we allemaal aan de aarde teruggeven wat we ervan nemen, ziet de toekomst er voor onze kinderen een stuk beter uit.

De behandeling van mijn gazon

natuurlijke tuinproductenHet was vorige week een aantal dagen droog en warm. Er zat veel mos tussen het gras, dat heb ik er eerst even stevig uit geharkt. Het mos sluit de bodem af voor lucht en water. Als je veel mos hebt is het verstandig eerst te verticuteren. Stevig aan de slag met een gewone hark of grashark is een goed alternatief. Ik wachtte vervolgens tot de dag voordat er regen voorspeld was, en strooide toen de producten op het gazon.

Elk weertype en geen schade

De producten kunnen in principe bij elk weertype gebruik worden. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je teveel mest gebruikt, want de bodem neemt op wat het nodig heeft. En het gras heeft er geen schade van. Ik mengde de Gazon-AZ en de AZ-kalk in een bakje met een kilo elk en strooide dat telkens over tien vierkante meter uit. Het is een prettig idee dat ook bij het gebruik ervan, ik me geen zorgen hoef te maken om chemische stoffen. Dat is met kunstmest wel anders. Ik wil graag natuurlijk tuinieren, omdat ik kinderen heb en mijn hond ook in mijn tuin rondsnuffelt. Na het uitstrooien van de producten is het gewoon afwachten tot het gras gaat groeien. Natuurlijk laat ik je over een paar weken weten hoe het geworden is. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat.

Cashback actie van ECOstyle

Ecostyle cashbackWil jij je gras ook groener maken? Als je zowel ECOstyle Gazon-AZ als AZ-Kalk 20 kg koopt in de winkel, dan krijg je via de website tien euro terug! Ga daarvoor naar de website van ECOstyle en lees de voorwaarden. Maak ook foto’s van je eigen gazon. Natuurlijk moet je de aankoopbon ook even uploaden. Je kunt de producten door heel Nederland bij verschillende zaken kopen. Kijk voor verkooppunten op de site van ECOstyle.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.