Mama me-time: inspiratie voor een moment voor jezelf 

Mama me time

Mama Me-time voor moeders*

Ben jij ook zo toe aan een moment voor jezelf? Mama me-time is belangrijk. Al is het maar eventjes. Veel tijd voor jezelf heb je niet als moeder. Maar als je wacht tot dat wel komt, kan je ruim 20 jaar wachten, tot je kids uit huis gaan. Nee, er moet een andere oplossing zijn. Korte momenten voor jezelf kunnen je ook de rust geven waar je zo naar verlangt. Je mag elke dag alle ballen in de lucht te houden en je voelt een enorme verantwoordelijkheid voor de kinderen en je partner. En dat elke dag opnieuw.

Daarom is het des te belangrijker dat je soms echt de tijd neemt om te ontspannen. Breng je kinderen eens een dagje naar de opvang terwijl jij vrij bent of vraag opa en oma om op te passen. Een paar uur me-time is soms precies wat je nodig hebt om je batterij op te laden en er weer tegenaan te kunnen. Je doet dat niet eens alleen voor jezelf. Een blije mama betekent ook blije kinderen!

Plan de vrije tijd in

Natuurlijk vergt het planning om vrije tijd te kunnen nemen als je kinderen hebt. Heb je een partner? Dan is het al een stuk eenvoudiger. Je kan met elkaar afspreken dat je eens per week allebei een paar uur vrij bent. Of zelfs elke dag een uur. Je hoeft dat alleen maar samen in te plannen en hoog op de prioriteit zetten. Ben je alleenstaande ouder? Dan kan je iemand anders vragen af en toe op je kids te passen. Maar dit zal je niet makkelijk doen zonder plan. Je moet dus een plan maken over wat je gaat doen in de mama me time! En dat mogen geen achterstallige klusjes in huis zijn. Je mag echt vrij nemen! 

Wellness in eigen huis: mama me-time

Een dagje naar de wellness is natuurlijk altijd een goed idee, maar niet altijd haalbaar. Gelukkig is dit thuis ook goed na te bootsen. Neem bijvoorbeeld echt eens een lang bad. Even geen ‘mama’ waardoor je een douche snel af moet breken, maar echt ultiem ontspannen. Zet een muziekje aan, eventueel wat kaarsjes en pak een goed boek en laat je in de warme bubbels zakken. Een uurtje badderen geeft ultieme ontspanning en geeft je de mogelijkheid om je lichaam echt goed te laten rusten. Maak deze sessie compleet door je lichaam na afloop in te smeren met de heerlijke producten van Marie Stella Maris. Of neem eerst nog een maskertje. Doe daarna een meditatie en een dutje. Je kan helemaal opgeladen zijn in 2 uur tijd.


LEES OOK: De voordelen van kruiden voor je gezondheid: welk kruid doet wat?

EN Tijd voor jezelf nemen: 3 slimme tips!


Winkelen om jezelf te verwennen

Waar winkelen misschien ooit één van jouw favoriete bezigheden was, doe je dit nu nog maar heel weinig of altijd maar vluchtig. Het concept winkelen is gewoon heel anders geworden met een zeurende kleuter, huilende baby of een peuter die weer eens een driftbui in een volle winkelstraat krijgt. Online shoppen is nu jouw go-to. Toch gaat er niets boven ouderwets slenteren door de winkelstraten. Gebruik jouw momentje alleen dus om dit weer te doen. Lekker op je gemak winkelen. Voor jezelf dit keer. Niet voor de kinderen. Sluit het shoppen af met een lekkere kop koffie of trakteer jezelf op een lunch. Misschien doe je dit liever met een vriendin. Maar echte me-time geeft je alleen energie als je het echt alleen doet!

Slaap bij en lees

Ben je voor je gevoel al jaren chronisch vermoeid? Gebruik deze tijd dan ook om eens lekker bij te slapen. Voel je niet bezwaard om overdag gewoon lekker je bed in te kruipen. Soms doet een paar uur slaap al wonderen en kan je hierdoor de dagen en nachten met de kinderen weer veel beter aan. Ben je zo moe dat je alleen maar kan slapen? Dan zit er niets anders op dan je bed in te kruipen. Maar doe daarnaast minimaal een half uur ook iets anders, waar je normaal niet aan toekomt. Al lees je maar één hoofdstuk uit een boek.

Op welke manier neem jij Mama Me-time?


Foto door RDNE Stock project via Pexels.com. * wil je weten hoe mijn artikelen tot stand komen? Lees er hier alles over!

Wil je meer lezen over Mama Me time? Er is een heel boek over geschreven met handige tips voor verwenmomenten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.