Maak je tuin deze zomer een feestje voor jou en je kinderen

maak je tuinDit jaar hebben we misschien wel weer een extreem warme zomer. Je bent dan veel buiten. Maar je moet ook uitkijken dat je het niet te warm krijgt. Kleine kinderen kunnen niet te lang in de zon. Zij kunnen minder goed tegen warmte en raken sneller oververhit. Genoeg schaduw in de tuin is dus belangrijk. Een plek om lekker te luieren en gezellig samen te eten is ook belangrijk. Mooie planten en speelgoed voor de kinderen doen de rest. Maak je tuin een geweldige plek!

Een fijne plek om te zitten

In de tuin wil je een fijne plek om met het hele gezin te kunnen zitten. Liefst op een schaduwrijke plek. Als je de tuin indeelt, houd daar dan rekening mee. Waar komt de zon op en op welke plekken heb je voldoende schaduw om ook op een warme zomerdag ontspannen te kunnen zitten? Kies een lounge set die ruimte geeft aan het hele gezin en eventuele gasten. Je kunt kiezen uit riet of hout, maar er zijn ook aluminium loungesets te koop. Deze zijn onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Ze roesten niet en zien er stijlvol uit. Ze kunnen in de volle zon alleen wel erg warm worden. Kies fijne kussens en ga voor comfort. Niets zo heerlijk als luieren en lekker kletsen met je kinderen in de tuin.

————————————————————–
LEES OOK: Kindvriendelijke tuin maken? Hier moet je zeker op letten
EN Planten in potten in 6 stappen voor op het balkon of in de tuin
————————————————————–

Ruimte voor de kinderen en voor jou

Heb je een grote tuin? Dan hoef je niet te kiezen tussen een grasveld of een border met bloemen. Het kan allebei. Maar als je tuin kleiner is, dan moet je efficiënt met ruimte omgaan. Dat betekent keuzes maken. Bedenk goed welke functie jullie tuin moet hebben. Ben je een zonaanbidder? Maak dan ruimte voor een zonnige plek waar je languit kunt liggen. Houd dan ook rekening met inkijk in de tuin. Een grote hangmat kan ruimte besparen, doordat je deze ook over een border met planten kunt plaatsen. Of op een terras kunt zetten. Maak een fijne zandbak of zwembadje voor de kinderen. En zorg dat ze niet uit kunnen glijden met natte voeten. Graaf een trampoline in de grond in voor extra veiligheid. En bedenk je dat je daar ook heerlijk op kunt liggen. Je hebt dan geen hangmat meer nodig.

Maak je tuin om te leven en eten

Voor het ultieme vakantiegevoel is buiten leven helemaal het einde. Buiten eten hoort daar ook bij. Een grote barbecue of buitenkeuken geeft net dat extra vakantiegevoel in eigen tuin. En een grote tafel om aan te eten met familie en vrienden. Een overkapping kan schaduw geven op zonnige dagen. En bij regen zit je ook droog. Je kunt dan ook in het najaar nog buiten zitten. Maak je tuin de ideale plek voor het hele gezin.

Als je naast de gezellige zitplaatsen ook nog mooie bloemen en planten plaatst, zit je helemaal goed deze zomer. Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.