Deel jouw verhaal op vrouwenverhalen.nl

De vrouwensite vrouwenverhalen.nl is vernieuwd en geheel voorzien van een nieuwe lay-out, unieke content én een andere insteek! Marion Middendorp, hoofdredacteur van Vrouwen Verhalen hoopt met de site een rauw en puur platform neer te zetten waar vrouwen hun verhaal kunnen doen (eventueel anoniem) en andere vrouwen hiermee  herkenning, troost en/of inspiratie te geven. Het taboe dat we – vaak voor onszelf – perfect moeten zijn, wordt hiermee doorbroken. Marion Middendorp is met dit idee gekomen omdat ze in haar omgeving merkte dat vrouwen steeds meer behoefte krijgen aan bevestiging dat ze er niet alleen voor staan. En dat niet altijd alles ‘leuk’ is in het leven zoals we elkaar via social media zo graag willen doen geloven!

Haar reactie: ‘Op diverse blogs, wordt een mist opgeworpen van ‘kijk mij gelukkig zijn’, terwijl de werkelijkheid vaak anders is. Dit wordt op Facebook nog eens versterkt met de ‘Vind-ik-leuk-knop’. Blijkbaar ‘moet’ het ook allemaal leuk zijn. Zolang we dit allemaal zo doen, blijven we het gevoel houden dat we sterk te kort schieten wanneer we een periode niet zo happy zijn of ergens niet zo goed in zijn. Je neerslachtige gevoel wordt hiermee alleen vergroot. ‘Gedeelde smart is halve smart’, gaat in dit geval absoluut op. Waarom geen eerlijke spiegels van onze ups & downs? Precies zoals het leven is. Juist door te lezen dat anderen tegen dezelfde dingen aanlopen kun je een stuk herkenning vinden en jezelf minder hard veroordelen.
“Wees trots op jezelf want iedereen is goed zoals hij is,” dat is de positieve boodschap die wij willen meegeven.’ Dus weg met alle façades en welkom realiteit!

Naast alle ervaringsverhalen, zal er ook aandacht zijn voor bijzondere vrouwen. Dit kunnen totaal onbekende vrouwen zijn met een eigen verhaal of bijzondere kijk op de wereld, maar het kunnen ook vrouwen zijn die wel bekend zijn en al iets hebben betekend voor andere vrouwen.

Een reactie

  1. Ik heb in 2013 een prachtig boek gemaakt samen met 18 bijzondere vrouwen.

    Het ervaringsverhalen boek “Een ontmoeting met jezelf ” is een boek van deze tijd! Vrouwen laten steeds meer zien hoe zij inspirerend, krachtig en zelfbewust zijn. De schrijfsters durven kritisch te zijn naar zichzelf maar ook naar hun rol, oude overtuigingen, angsten, talenten, wensen en verlangens. Deze vrouwen maken verschil in het leven van anderen, juist omdat zij zichzelf hebben gevonden.

    Zij illustreren hun verhaal aan de hand van vele voorbeelden, die aanmoedigend, ontroerend en troostend zijn. De schrijfsters laten zien dat beperkingen ook mogelijkheden kunnen worden, wanneer je bereid bent open en eerlijk naar je leven te kijken en als je durft te veranderen.

    Thema’s die o.a in dit boek aan bod komen zijn: • regime van een eetstoornis • de invloed van religie • van armoede naar directeur • relatie verslaafd • emigratie als nieuwe start • afscheid van mijn zoon • ongewilde kinderloosheid • een professor en haar burnout • helen van seksueel misbruik •

    Veel leesplezier! Warme groet Diana Bergsma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.