Gezonde levensstijl? Zo helpt een smartwatch je daarbij!

Bij een gezonde levensstijl hoort onder andere genoeg beweging. Een goede balans vinden tussen het zorgen voor je gezin en genoeg sporten en gezond eten kan soms een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er hulpmiddelen om je gezonde levensstijl te ondersteunen en verbeteren. Een smartwatch is hier een goed voorbeeld van. Door het inzetten van een smartwatch als sporthorloge kan je meer structuur aanbrengen in je trainingen waardoor je ook weer effectiever traint. Maar wat heeft een smartwatch jou nog meer te bieden?

Wat kan je allemaal met een smartwatch om je gezonde levensstijl te ondersteunen?

Een sporthorloge aanschaffen kan voor jou als beginnende of ervaren sporter een ideale uitkomst zijn. Doordat een smartwatch alles kan monitoren weet je precies waar je staat qua sportprestaties. En je weet hoe je ervoor staat met jouw gezonde levensstijl. Een smartwatch kan namelijk meten hoe hard je gaat, hoe ver je bent gekomen en geeft ook inzicht in je hartritme tijdens je activiteiten. Zo kan je dus inzien hoe je conditie ervoor staat, je vooruitgang bijhouden en kijken waar je verbeterpunten liggen.

Uiteindelijk varieert het per model wat je daadwerkelijk allemaal kan met een smartwatch. De belangrijkste sporthorloge functies hebben vooral betrekking op de gezondheid. Zo zijn er sporthorloges verkrijgbaar met een stappenteller, calorieën teller, slaapmonitor, hartslagmeter en gps-ontvanger om afstanden en tempo mee te meten. De gegevens die hieruit voortkomen kan je heel gemakkelijk inzien in zowel je smartphone en smartwatch.  Door je smartwatch via bluetooth te verbinden met je smartphone komen hier ook alle gegevens op terecht.


LEES OOK: Welke-sport-bh-kies-je-voor-optimale-ondersteuning?
EN Geef-het-goede-voorbeeld-aan-je-kind-door-te-sporten!


Smartwatches voor vrouwen

Een smartwatch hoeft niet alleen gedragen te worden als functioneel horloge om je activiteiten bij te houden maar is vaak al heel stijlvol ontworpen waardoor het ook als vervanger kan dienen van het normale dames horloge. Een extra voordeel in vergelijking tot een normaal horloge is dat je bij een smartwatch ook met 1 blik op je pols op de hoogte bent van je inkomende berichten en social media updates. Smartwatches voor vrouwen onderscheiden zich van de stoere mannelijke modellen door hun sportieve maar toch elegante designs. Er zijn verschillende soorten kleuren en materialen beschikbaar dus je bent altijd verzekerd van een smartwatch is die past bij jouw stijl.  

Combinatie gezonde levensstijl en je gezin

Natuurlijk is een smartwatch een goed hulpmiddel om je gezonde leefstijl te ondersteunen maar soms kan het nog best lastig zijn om de aandacht voor je gezin en je gezonde levensstijl te combineren. Probeer daarom jouw gezonde levensstijl ook als basis door te voeren in het gezin. Als iedereen lekker en gezond mee eet scheelt dat ook weer extra moeite. Ook is het daarbij leuk om je kinderen te betrekken bij het koken. Zo worden ze al jong bewust van wat gezonde voeding inhoudt en dat dit ook hartstikke lekker is. Ook samen bewegen met je kinderen is hartstikke leuk. Ga bijvoorbeeld op vaste momenten lekker wandelen of zwemmen. Zo maak je plezier en kom je ook nog eens toe aan voldoende beweging!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.