De 4 beste manieren om rimpels tegen te gaan

Beste manieren om rimpels tegen te gaan

Rimpels? We houden er gewoon niet van. Veel vrouwen, maar ook steeds meer mannen, doen er alles aan om er jonger uit te zien. De één wil dat uitsluitend op een natuurlijke manier doen, de ander neemt ingrijpende maatregelen. Ik zet wat natuurlijke mogelijkheden op een rijtje voor je. Ik ben benieuwd welke jouw voorkeur heeft. Dit zijn de 4 beste manieren om rimpels tegen te gaan!

De beste manieren om rimpels tegen te gaan: gezonde voeding

Gezonde voeding is voor veel mensen een van de beste manieren om rimpels tegen te gaan. Daar hoort ook de gewoonte om veel water te drinken bij. Zeker in de winter is het belangrijk om je huid goed te hydrateren. Want de centrale verwarming geeft een droog klimaat in huis. En dat vindt je huid niet fijn. Veel water drinken is goed voor je huid. Verder zijn alle groenten en fruit goed om te eten als je geeft om je huid. Natuurlijk zijn er ook allerlei voeding supplementen, die je in je groene smoothies kunt doen. Deze geven een extra boost aan de gezondheid van je huid. Een gezonde huid, komt van binnen. Dus laat te vet eten of voeding met veel suiker liever links liggen. En ook alcohol en roken hebben een negatieve uitwerking op je huid. Dat weten we ook al lang.

Goed slapen en veel ontspannen tegen rimpels

Je weet het zelf wel. Als je een slechte nacht hebt gehad, zie je dat na je 40ste onmiddellijk aan je huid. Als je opstaat en in de spiegel kijkt, dan weet je het meteen. Vanavond vroeg naar bed! In je slaap heeft je lichaam rust en tijd voor herstelprocessen. In je hele lichaam, dus dat is ook goed voor je huid. Goed slapen en elke dag een moment om goed te ontspannen, dat vermindert stress. En door stress te voorkomen, doe je jouw lichaam een plezier. Dat straalt van je huid af. En als je slaapt, gebruik dan een zijden kussensloop. Deze zorgt ervoor dat je huid beschermd wordt terwijl je slaapt.


LEES OOK: Slecht slapen? Dit kun je doen om beter te slapen!
EN Goede voornemens? Maak gezonde keuzes en zet kleine stappen


Natuurlijke cosmetica gebruiken

Je hoort het steeds vaker: ‘als je het niet kunt eten, smeer het dan ook niet op je huid’. Daar zit wat in. Een gezonde, natuurlijke manier om jong te blijven is nog altijd het beste. Veel frisse lucht, voldoende bewegen en natuurlijke gezichtsverzorging zijn bij uitstek de dingen waar veel vrouwen voor kiezen in deze tijd. Er zijn steeds meer mooie, duurzame en natuurlijke dagcrèmes. En ook tutorials om deze zelf te maken. Het is onderdeel van een natuurlijke lifestyle, die steeds meer vrouwen omarmen. En ook met goed resultaat.

Alternatief voor botox

Maar wat als dat allemaal niet lukt? Omdat je volle dagen op kantoor zit en niet de tijd kunt vinden om voldoende te ontspannen en 100% gezond te eten? Dan kun je naar botox grijpen. Dat verlamt de kleine gezichtsspieren, waardoor rimpels verdwijnen. Het is een ingrijpende maatregel. Maar er is ook iets anders. Een goed alternatief voor botox noemen veel ervaringsdeskundigen het: de hydrafacial. Hydrafacials gebruiken een combinatie van reiniging, peeling en hydratatie om je huid er beter uit te laten zien, en kunnen worden aangepast aan specifieke problemen zoals rimpels of zonschade. HydraFacial huidbehandeling verovert de schoonheidsindustrie met een goede reden: het is veilig en het werkt. HydraFacial huidbehandelingen worden aangeboden bij dermatologen, wat betekent dat getrainde professionals en medische experts de behandeling uitvoeren. De ideale oplossing als je op zoek bent naar een Quick-fix voor je huid.

foto: Andrea Piacquadio via Pexels.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.