Home / Mode & Stijl / Kleding bedrukken wanneer doe je dat? En waarom is dat leuk?

Kleding bedrukken wanneer doe je dat? En waarom is dat leuk?

Kleding bedrukkenKleding bedrukken is leuk. Jaren geleden deden we dat altijd met ons hockeyteam. Als we een toernooi hadden. Dan was er een vergadering om ideeën uit te wisselen en een commissie die de T-shirtjes en truien regelde. Met leuke, grappige of stoere leuzen. En soms kregen we ze gesponsord van een leuke kroeg, zoals Café de Blaffende Vis uit Amsterdam. Iemand kende daar iemand en maakte het hele team blij met een grappig shirt. Maar het is ook leuk om van een shirt of trui, die je nooit draagt, iets bijzonders te maken. Iedereen kan een ontwerper zijn!

Studenten groepjes

Ook tijdens mijn studententijd lieten we geen gelegenheid voorbij gaan om kledingstukken te bedrukken. Truien voor een weekendje, T-shirts voor een feest en een jas voor de wintersport. Als iedereen maar door had dat we bij elkaar hoorden. Omdat alles fel rood en roze was met ons clubje, kwam dat wel goed. We vielen altijd op. Al hadden we wellicht die accessoires niet eens nodig gehad, omdat we ook te pas en te onpas zelfbedachte liederen inzetten en uit volle borst zongen. We moeten er achteraf nog veel om lachen. Sommige items trekken we zelfs nog wel eens aan als we een weekendje samen op pad gaan:)

Kleding bedrukken makkelijker dan ooit

Kleding drukken is tegenwoordig veel eenvoudiger geworden. Je kunt online bestellen en je eigen ontwerpen maken. We zijn allemaal kunstenaar anno 2019. Nog steeds heel leuk voor je kinderen en hun voetbal- of hockeyteam. Of elke andere teamsport natuurlijk. En ook voor examenreisjes tasten de jongelui in de buidel om een lekker gek T-shirt te maken, zodat zij elkaar niet kwijtraken in de kroeg.

Duurzaam gebruik van je kledingkast

Maar er is nog een reden waarom kleding bedrukken leuk kan zijn. We hebben allemaal wel kleding in onze kast liggen, die we niet meer dragen. Weggooien is zonde. Maar jaren laten liggen ook. Je kunt het kledingstuk opleuken en upgraden door er iets op te naaien, plakken of te bedrukken. Je maakt dan je eigen ontwerp. Dat is heerlijk om te doen. Ik had een soepjurk van hele mooie stof, die ik nooit droeg. Ik heb deze toen simpelweg getailleerd. Heel eenvoudig even onder de naaimachine. En ik droeg ‘m tot hij volledig versleten was. Dat is nog super duurzaam ook!

Iedereen kan ontwerper zijn

Het leuke aan zelf kleding veranderen of pimpen is dat je er een uniek kledingstuk aan overhoudt. En als iemand je vraagt waar je het vandaan hebt, kun je trots vertellen dat je het zelf ontworpen hebt! Behalve mooie vormen of afbeeldingen kan dat natuurlijk ook met een simpele tekst. Je maakt dan een statement. En iedereen kan dat zien. Ik schreef al eerder over mode ontwerpen, dat was mijn kinderdroom. Lees hier mijn verhaal op Mamaboom! Mijn site over dromen en goede doelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *