Grote maat bikini en pareo, mooie items voor op het strand!

grote maat bikini

Binnenkort is het bikiniweer. De eerste zonnige dagen hebben we al kunnen proeven afgelopen week. Voor veel vrouwen is het weer even wennen om in bikini te verschijnen. Zeker als je een wat grotere maat hebt. Je buik heeft misschien ook de tekenen van een paar geboorten, maar daar mag je gewoon trots op zijn hoor. En als je dan toch uit de kleren gaat op het strand, dan wil je graag ook een bruine buik krijgen. Toch?! En dat staat je prachtig met deze items! Op zoek naar een grote maat bikini? Combineer het met een pareo of sarong, dan verschijn je in stijl!

Grote maat bikini

Grote maten bikini’s zijn er niet voor niets. Er zijn nu eenmaal een heleboel vrouwen, die niet in maatje 36 passen. En dat is maar goed ook. Dat zou een saaie boel worden op het strand. Heb jij mooie rondingen? En wil je graag in bikini naar het strand, dan is er genoeg keuze in grote maten bikini’s. In een maat bikini komen je rondingen mooi tot hun recht. De broekjes zijn vaak mooi opgesneden om je benen optisch te verlengen. En de cups zijn goed verstevigd, zodat de top je voldoende ondersteuning geeft.

Welke kleur kies je?

Ga je een grote maat bikini kopen? Denk dan vooruit als het gaat om het kiezen van de kleur. Kies een kleur die goed staat bij je gebruinde huid. Word je geelbruin? Dan is geel prachtig! Ben je meer roodbruin als de zon je heeft gezien? Dan is zwart een heel goed idee. Goud en geel zijn mooie opvallende kleuren, die niet heel mooi staan als je een hele lichte huid hebt. Word je niet zo snel bruin? Dan kan je beter voor een andere kleur kiezen.

In stijl naar het strand met pareo of sarong

Pareo voor op het strand

Op het strand lig je misschien vooral graag op je handdoek of bedje. Maar er komt altijd een moment waarop je even gaat wandelen. Lekker langs de waterlijn of op zoek naar een ijsje of hapje eten. Dan staat het heel mooi en elegant om een pareo / sarong om je heupen te slaan. Die zijn er in verschillende kleuren en materialen. Het kleedt mooi af en heeft een sexy uitstraling. Ga je in de avond nog laveren over de boulevard in een jurk met blote schouders? Dan kan je de pareo ook als omslagdoek voor je schouders gebruiken. Een heerlijk item met meerdere functies dus!

Wat is het verschil tussen een pareo en sarong?

Het woord pareo komt van het Tahitiaanse ‘pareu’, dat omslagdoek betekent. Een sarong is een traditioneel kledingstuk uit Indonesië. Het is vaak van katoen gemaakt met batik print. Beide items kan je om de heupen wikkelen, waarbij de sarong tot op de enkels reikt en de pareo vaak korter is. Ze zijn verder hetzelfde in gebruik. Het verschil in de oorspronkelijke omslagdoeken zit ‘m ook in de print. Die is traditioneel gezien anders in Tahiti dan in Indonesië. Tegenwoordig is het een zeer geliefd mode-item. Vooral op het strand. En er is een grote variatie in materiaal, van glimmende korte pareo’s tot lange gebloemde sarongs. Ze zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse badmode.

* wil je weten hoe mijn artikelen tot stand komen? Lees er hier alles over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.