10 tips voor moeders met een smartphone

Wij moeders kunnen ons niet meer voorstellen hoe het leven is zonder smartphone of tablet in de buurt. Ook al proberen veel mensen al te detoxen van hun phone, het is zo handig om hem overal voor te gebruiken. Je gebruikt hem zelf, of je laat je kindje er zelfs mee spelen. Steeds vaker tonen onderzoeken aan dat moeders intensieve smartphone-gebruikers zijn. En dat is niet gek want een moeder heeft genoeg redenen om haar smartphone geen seconde uit het oog te verliezen. Moeders opgelet, lees de volgende tien tips en haal het beste uit jezelf en je smartphone!

1. Gebruik je smartphone om gezond en strak te blijven

Gezonde voeding en sporten is belangrijk voor veel mensen en vooral voor vrouwen. Er slank en sportief uit blijven zien, ook na de geboorte van een kind, is niet geheel onbelangrijk. Gebruik Instagram of andere social media om gezonde ideeën zoals superfood of yoga op te doen. Of houd via één van de vele sportapps bij hoeveel calorieën je verbrandt tijdens het sporten. Gebruik hierbij een smartphone sportarmand zodat je je niet druk hoeft te maken over waar je je smartphone moet laten tijdens het sporten.

2. Zet je smartphone op de kinderwagen

Even met de kinderwagen naar buiten of zelfs een rondje hardlopen met de kinderwagen? Neem je smartphone mee. Een vriendin bellen, lekker muziek luisteren of bijhouden hoeveel calorieën je hebt verbrand, zijn ideale dingen die je kunt doen tijdens het rondje met de kinderwagen. Maar waar laat je die smartphone? Want een kinderwagen vooruit duwen en sturen met één hand is allerminst ideaal. Gebruik een smartphone houder voor op de fiets! Deze kan prima op de kinderwagen worden gemonteerd. Als de houder te ruim is, gebruik dan een extra rubberen strookje om de ruimte tussen de houder en de kinderwagen te verkleinen. Goede hoesjes zoals galaxy a51 hoesjes zijn onmisbaar als je je phone zo intensief gebruikt. Moeders met een smartphone zijn op alles voorbereid.

3. Gebruik de babyfoon app

Lekker even een paar daagjes weg met de baby. Een babyfoon is dan onmisbaar als je ’s avonds lekker op het terras of in de lobby van het hotel wilt zitten. De meeste babyfoons hebben een niet al te groot bereik en hebben bovendien geen videoverbinding waardoor je niet kunt zien of je kleine nog rustig slaapt. Een dure babyfoon aanschaffen is een optie maar je kunt beter voor een paar euro een goede babyfoon app downloaden. Het kost je niet veel en je kunt rustig op het terras nog een drankje drinken zonder je baby uit het oog te verliezen. De app biedt in tegenstelling tot de babyfoon wél een groot bereik en ook nog eens een videoverbinding. De enige voorwaarde is dat je een smartphone hebt, maar dat is bij de moderne moeder geen vraag meer.

4. Maak winkelen en koken makkelijker

Hoe oud je kinderen ook zijn, je ontkomt er niet aan om boodschappen te doen en te koken. Wéér een boodschappenbriefje maken en wéér bedenken wat je de hele week gaat eten. Maak het jezelf gemakkelijk en gebruik handige apps zoals de Smulweb en de Appie app. Met de Smulweb app kun je snel nieuwe ideeën opdoen voor een lekkere of juist een gezonde maaltijd. Met de Appie app of een andere supermarkt-app kun je op je gemak thuis de aanbiedingen bekijken en het boodschappenbriefje op je telefoon opslaan.

5. Zorg voor ouderlijk toezicht op een smartphone

Heeft je kind al een smartphone of wil je deze binnenkort geven, gebruik dan handige apps zoals die van Kytephone. Deze apps zorgen er met de ‘kindmodus’ voor dat ouderlijk toezicht goed geregeld is. Jij bepaalt wie er met de telefoon belt en wie er kan worden gebeld vanaf de telefoon, en welke apps kunnen worden gebruikt. Zo hoef je je nooit zorgen te maken over hoge kosten of over zaken die niet geschikt zijn voor kinderogen.

6. Laat je kind spelend leren

Moderne technologie is niet slecht voor kinderen als je er goed mee omgaat. Laat je kinderen spelend leren op de tablet of de smartphone. Je zult zien dat ze dingen sneller oppakken en bovendien raken ze hierdoor alvast gewend aan de nieuwe manier van lesgeven. Vind de leukste educatieve apps op Eduapp.nl.
————————————————————-
LEES OOK: Welke-telefoon-past-het-beste-bij-mijn-kind
EN Kinderen-en-mobiele-telefoon-toestelkeuze-abonnement-en-afspraken-maken-met-je-kind
————————————————————

7. Vergeet je vrienden niet

Misschien heb je sinds je moederschap minder vrije tijd over om iets leuks te doen met, of om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over je vrienden of familie. Neem af en toe lekker wat tijd voor jezelf en gebruik Whatsapp, Facebook of Pinterest om in touch te blijven met je omgeving!

8. Kies voor een groot toestel

Laat je je kind(eren) spelen op jouw smartphone? Kies dan voor een grote smartphone, zodat het beeld groot genoeg is om alles goed te kunnen zien. Het is even een investering maar je hoeft hierdoor geen tablet te kopen en geen aparte smartphone voor je kind. Let wel op dat je een stevig hoesje gebruikt zodat je dure toestel niet direct beschadigt.  Het voordeel is dat de nieuwste smartphones meestal over een goede camera beschikken waardoor je alle onvergetelijke momenten met je kind(eren) direct haarscherp kunt vastleggen. Hierdoor hoef je ook geen aparte foto- of videocamera aan te schaffen.

9. Gebruik leuke en handige accessoires

Het gebruik van een telefoonhoesje en een screenprotector zijn voor kinderen een must om ervoor te zorgen dat je niet binnen no-time een nieuw toestel hoeft aan te schaffen. Een smartphone is kwetsbaar kan gemakkelijk kapot gevallen of onder de krassen komen te zitten. Daarnaast vinden kinderen het leuk om met een grappig of stoer hoesje voor de dag te komen. Zo zijn er bijvoorbeeld veel leuke hoesjes in de vorm van een pinguïn of andere beesten. Houdt je kind van tekenen? Dan is een stylus, zo’n pennetje, een handige accessoire.

10. Zorg voor een gezonde balans

Iedereen kan zich eindeloos vermaken op een smartphone of een tablet. Je kinderen met spelletjes en jij met het zoeken van nieuwe recepten, Facebooken, Whatsappen of het bekijken van foto’s. Hoe leuk het ook is, het is belangrijk om te zorgen voor een gezonde balans. Af en toe buiten spelen is goed voor de sociale en lichamelijke ontwikkeling van kinderen. Behalve voor kinderen is het ook goed dat je zelf niet teveel ‘in je smartphone zit’. Je geeft hiermee het verkeerde voorbeeld. Ondanks het intensieve gebruik van sociale media door de moderne moeder, is het overmatig gebruiken van een smartphone of tablet niet bepaald sociaal tegenover anderen in je directe omgeving.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.