Welke telefoon past het beste bij jouw kind?

Sim Only of een Prepaid simkaart: wat past het beste bij jouw kind?

Welke telefoonMag je zoon of dochter voor het eerst een mobieltje? Dan moet je als eerste de keuze maken voor het abonnement dat bij de situatie past. Naast een abonnement waarbij je een vast bedrag betaald per maand, kan je ook kiezen voor een Prepaid of een Sim Only oplossing om te bellen. In dit artikel vertellen we je wat de verschillen zijn.

Wat is Sim Only?

Een Sim Only is een mobiel abonnement zonder een telefoontoestel. Je krijgt dus alleen een nieuwe simkaart waarmee je kan bellen, sms’en en internetten. Je kies zelf je hoeveelheid, maar vaak kiest men sim only onbeperkt internet.

Bij een Sim Only kan je kiezen uit verschillende bundels, hiervoor betaal je net als bij een abonnement een vast bedrag per maand voor het aantal belminuten of data. Een Sim Only abonnement heeft meestal de duur van één of twee jaar. Een Sim Only is praktisch als je gebruik wil maken van een telefoontoestel wat je al in je bezit hebt, bijvoorbeeld als je zoon of dochter jouw oude mobiel gaat gebruiken als eerste telefoon. Maar ook wanneer er dag in dag uit online video’s worden bekeken door de kids, ben je met een Sim Only onbeperkt online.

Wat is Prepaid?

De letterlijke vertaling van prepaid is vooraf betalen. In het geval van een mobiele telefoon betekent dit dat je een tegoed koopt en daarmee kan bellen of internetten. Is het tegoed op, dan kan je alleen nog maar gebeld worden of een sms ontvangen, je blijft dus gewoon bereikbaar. Uiteraard is het aanschaffen van nieuw tegoed heel eenvoudig. Veel ouders vinden Prepaid erg prettig om de kosten voor het mobiele gebruik inzichtelijk te houden, daarnaast leren kinderen meteen wat de waarde van geld is.

Sim Only: altijd bereikbaar en verbonden met internet

Het voordeel van Sim Only is dat je altijd voor een vast, laag tarief mobiel kunt bellen, sms’en en internetten. Je kunt dus altijd mensen bereiken. Ook als je bundels op zijn, kun je nog bellen en internetten. Je internetsnelheid wordt dan alleen langzamer. Met Prepaid moet je eerst je tegoed opwaarderen voordat je weer een belletje kunt plegen of een whatsapp bericht kunt versturen.

Prepaid: altijd in controle

Met Prepaid weet je precies wat je uitgeeft. Je betaalt namelijk van tevoren voor het tegoed. Zo word je nooit onaangenaam verrast met onverwachte kosten. Ook is het ideaal als je niet veel belt, maar wél bereikbaar wil zijn. Je zit dan niet vast aan een abonnement, want Prepaid betaal je eenmalig bij het opwaarderen van je tegoed. Bij de meeste providers is Prepaid onbeperkt houdbaar. Je hoeft pas weer te betalen als je tegoed op is en je zelf weer wil bellen, sms’en of internetten.

Wat past er bij jouw kind?

Probeer voor jezelf te achterhalen wat voor type gebruiker je kind gaat zijn. Zo kun je bepalen wat voor jou goedkoper is, Sim Only of Prepaid.

  • Heeft je zoon of dochter geen nieuwe mobiel nodig doordat ze jouw oude toestel gaan gebruiken? Kies dan voor Sim Only. Sim Only is de goedkopere keuze als je kind jouw mobiele telefoon dagelijks gebruikt om te bellen en internetten. Met de bundels die je bij een Sim Only abonnement kiest, ben je in dat geval goedkoper uit dan wanneer je hetzelfde aantal minuten en MB’s via Prepaid koopt.
  • Wil je meer controle over de kosten die er gemaakt worden? Ga dan voor Prepaid. Waardeer aan het begin van de maand voor een vast bedrag op en er kunnen geen extra kosten gemaakt worden. Wel is dit duurder dan Sim Only.

Weet jij al wat je kiest? Lees meer over jouw kind zijn of haar eerste mobiel op het blog van KPN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.