Leuke dingen doen, die weinig kosten voor alleenstaande moeders

Leuke dingen doen (in je eentje)

Alleenstaande moeders hebben het extra druk. Ze zorgen immers in hun eentje voor hun kinderen. Maar er is vaak ook nog een vader, die een deel van de tijd de zorg volledig overneemt. Ook als dat niet zo is, kun je misschien je kinderen af en toe uit logeren doen bij opa en oma. Of bij je zus. Hoe dan ook, er zijn momenten dat je ineens eventjes alleen bent. En wat ga je dan doen? Lekker uitslapen? De verleiding is groot om achterstallige huishoudelijke klusjes op te pakken. Maar waarom neem je niet even helemaal vrij? Om op adem te komen. Dat is eigenlijk nog veel belangrijker! Je kunt juist heel veel leuke dingen doen als je even alleen bent. En dat hoeft niet veel te kosten.

Spa en wellness in je eigen badkamer

Wanneer was de laatste keer dat jij rustig een uur in de badkamer kon doorbrengen, zonder onderbreking? Met kleine kinderen is het al onmogelijk om rustig te douchen, dus aan een uurtje badderen kom je al helemaal niet toe als alleenstaande moeder. Neem het er daarom lekker van. Koop lekkere douche en badproducten, neem een maskertje en verwen jezelf. Leuke dingen doen, daar hoort jezelf verwennen zeker bij!

Nagels lakken en naar de kapper

Het klinkt voor veel mensen misschien absurd, maar ongestoord je nagels verzorgen en lakken? Daar is geen tijd voor als je alleenstaande moeder bent. En wat denk je van even naar de kapper zonder kids? Heerlijk! Ben je eventjes alleen? Neem het er dan van. En doe juist al die extra luxe dingen, waar je normaal niet aan toekomt. Neem een voetenbad, verzorg je nagels en geef ze een mooi kleurtje. En maak op tijd een afspraak bij de kapper. Al is het maar een halve dag, je kunt herboren weer tevoorschijn komen na je vrije uurtjes. Als je je activiteiten zorgvuldig kiest.

Leuke dingen doen: spelletjes en entertainment

Kijk jij ook alleen nog maar kinderfilms en -series? Het is nu tijd voor een heerlijke grote mensen film. Kies een film, zoals je die vroeger zou kijken. Met romantiek, erotiek of avontuur. Of kies een actiefilm, die je te gewelddadig vindt voor kleine kinderen. Neem er een lekker drankje en hapje bij en geniet! Houd je van gokken? Maar ga je liever niet in je eentje naar een casino? Je kunt ook online gokken. Dan ben je ook even lekker uit de sleur.


LEES OOK: De scheiding goed regelen voor de kinderen? Zo doe je dat!
EN Tips voor alleenstaande moeders, die op zoek zijn naar een nieuwe liefde


Lange wandelingen in de natuur

Om echte vrijheid te ervaren kun je ook lekker naar buiten gaan. Wandelen in je eentje heeft veel voordelen:

– Je kunt op je eigen tempo lopen

– Je kunt langer lopen, dan met kleine kinderen

– Met je eigen gedachten, ongestoord

– Je bent veel meer in contact met je omgeving

– Er vallen je veel meer dingen op in de natuur

Zet lekker veel stappen en voel hoe je beter gaat aarden met elke stap. Neem je camera mee, maar laat je telefoon uit. Je bent even niet bereikbaar. Ongelofelijk hoe je daarvan op kunt knappen!

Creatief bezig zijn

Haal wat verf, kwasten en een doek in huis. Scheur wat plaatsjes uit een magazine. En maak een kunstwerk of een moodboard. Met een moodboard kun je dromen en doelen visueel maken. Je kunt jouw intentie erin steken, zodat je dromen eerder uitkomen. Wat je ook maakt, bij elk creatief proces kom je in een totaal ontspannen toestand. Waarin je even helemaal uit de werkelijkheid gezogen wordt. Niet dat de werkelijkheid niet fijn is. Je mag dankbaar zijn voor alles wat je al hebt. Maar dromen over een nóg beter leven, dat kan nooit kwaad.

Koken voor jezelf

Als alleenstaande moeder maak je vaak een compromis met eten. Wat vinden de kinderen lekker? Dat eet je vaker, want dan heb je geen gedoe aan tafel. Harmonie gaat vaak vóór op je eigen wensen. Ben je eindelijk even alleen? Maak dan een feestmenu voor jezelf en haal alles in huis om dat klaar te maken. Dek de tafel met je mooiste servies en serveer je lievelingseten aan jezelf. Trek een mooiste jurk aan, steek een kaarsje aan en zet je lievelingsmuziek aan. Je dag kan niet meer stuk! Laat de afwas lekker staan voor de volgende dag. Vandaag is voor jou!

Je kunt natuurlijk 100 leuke dingen doen als je alleen bent. Dit zijn een paar van mijn favorieten, die weinig kosten. Wat doe jij als je als alleenstaande moeder even op adem mag komen? Hoe vermaak jij jezelf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.