Ik wil scheiden, hoe kan ik dit regelen?

ik wil scheidenSoms is uit elkaar gaan beter dan bij elkaar blijven. Een liefdevolle daad van loslaten. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor jezelf! Je leeft immers maar 1 keer. Nu je hebt besloten te willen scheiden, maar hoe moet je dit regelen? En hoe zit het met jullie koophuis?

Stap 1: Vertel het je partner en de kinderen

We beginnen gelijk met de allermoeilijkste stap. Je hebt besloten dat je wilt scheiden of jullie hebben dit samen besloten en willen het vertellen aan de kinderen. Tip! Neem eerst zelf even een aantal dagen rust en tijd om te verwerken wat er staat te gebeuren. Wanneer je partner er ook aan toe is, kunnen jullie het samen vertellen aan de kinderen.

Stap 2: Bepaal samen hoe jullie het willen regelen

Er is een aantal manieren om de scheiding te regelen. Zo kun je online scheiden, scheiden met een advocaat of de scheiding regelen via een bemiddelaar of mediator. Als jullie nog goed met elkaar door 1 deur kunnen, dan is online scheiden verreweg de goedkoopste optie. Jullie maken samen de afspraken en met hulp van een scheidingsexpert worden de benodigde documenten opgesteld. Binnen een paar weken kan je scheiding al rond zijn.

Stap 3: Bedenk samen wat er met het koophuis moet gebeuren

Als jullie samen een koophuis hebben, dan moeten jullie ook samen besluiten wat daarmee gaat gebeuren. Blijft 1 van jullie in de woning, of gaat de woning verkocht worden? Online hypotheekadviseur Ikbenfrits kan je helpen bij het regelen van je hypotheek bij scheiding en kan laten zien wat jullie mogelijkheden zijn, onafhankelijk bij 30 banken. Zij zijn expert op gebied van scheidingen.

Stap 4: Maak een echtscheidingsconvenant

Jullie weten nu hoe jullie de scheiding willen regelen en hebben een inschatting van de hypotheekadviseur wat de mogelijkheden zijn. Dan is het nu tijd om de afspraken vast te leggen in een (concept) echtscheidingsconvenant..

Stap 5: Check of jullie plannen haalbaar zijn

Met het (concept) echtscheidingsconvenant kun je opnieuw terug naar de hypotheekadviseur. De hypotheekadviseur kan nu definitief toetsen of jullie plannen rondom het koophuis haalbaar zijn. Mocht dit niet zo zijn, dan kun je eventueel nog het echtscheidingsconvenant aanpassen.

Stap 6: Bevestig de scheiding

Nu jullie de plannen hebben getoetst, kan de scheiding definitief worden gemaakt. Degene die jullie helpt kan alle stukken opsturen naar de rechtbank. De rechtbank doet doorgaans binnen 4 weken uitspraak. Daarna wordt de scheiding ingeschreven bij de gemeente. Vanaf dan ben je officieel gescheiden en kun je beginnen aan je nieuwe leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.