Sexy spaghetti recept & de film La Vie D’Adele

De film La vie dAdeleHet buzzt rondom de film La Vie D’Adèle. De één noemt het dé arthouse film van 2013, de ander noemt deze film het puurste en meest intieme liefdesverhaal van twee jonge vrouwen aller tijden. We kunnen het gaan bekijken, want sinds 10 oktober draait dit juweel in een bioscoop bij jou in de buurt! Voordat je erheengaat willen we jouw lust vast opwekken. Zonder teveel te spoilen kunnen we je zeggen dat een belangrijke scène zich afspeelt rondom spaghetti. En niet zomaar spaghetti – nee, dit is sexy spaghetti. Watertandend keken we naar actrice Léa Seydoux (Midnight in Paris, Inglourious Basterds en Les Adieux a la Reine) en de nieuwe ster Adèle Exarchopoulos.

Ook foodie Charlotte Olthoff raakte geïnspireerd. Ze gaf één van haar lievelingsrecepten naar aanleiding van deze geweldige Franse film een boost op haar blog Lot Kookt (Soms van woede. Meestal uit liefde. Maar nooit met Knorr en Conimex… ). Zie hier haar pasta met ballen, of in dit geval is het recept omgedoopt tot een zeer smakelijk voorproefje op La Vie D’Adèle: een heerlijk recept voor sexy spaghetti!

Ingrediënten (voor twee personen):
300 gram rundergehakt
rozemarijn
theelepel gedroogde oregano
6 cream crackers
theelepel grofkorrelige mosterd
een ei
zout en peper
olijfolie
200 gram spaghetti
rucola
anderhalf blik hele tomaten (of cherrytomaatjes in blik)
half pepertje
handvol basilicum
een ui en twee tenen knoflook
parmesaan
balsamico
suiker

Verkruimel de cream crackers, gooi ze met zout, peper, ei, oregano, fijngesneden rozemarijn, mosterd en gehakt in een kom en kneed er kleine balletjes van. Wrijf de ballen in met een beetje olijfolie en bak ze in een pan.

Snijd de ui klein en pers de knoflook. Fruit de boel in een pan. Zien de uien glazig, gooi er dan het gesneden pepertje bij en de tomaten uit blik. Scheur de basilicum en gooi erbij. Een theelepeltje balsamico erdoor roeren en een schepje suiker naar smaak. Is het te zuur, gooi er nog wat suiker bij. De saus moet lekker zoet zijn.

Ondertussen heb je de pasta gekookt en zijn de ballen klaar. Leg de rucola op een bord, pasta erbovenop en de saus. De ballen leg je er een beetje gezellig in. Parmesaan erover en om het af te maken een blaadje basilicum.

Heb je ballen over: doe ze met de overgebleven saus in een bakje. Morgen meenemen naar je werk. Behalve als je een salesfunctie hebt, want dan schrik je potentiele klanten af met je knoflookwalm. Ballen werken ook erg goed als je gaat roadtrippen heb ik gemerkt…

La vie d adeleOh ja – en wat filmgod en juryvoorzitter van het Cannes Filmfestival Steven Spielberg over de film La Vie D’Adèle zegt? Nou, dit: – “a great love story that made all of us [Cannes jury] feel privileged to be a fly on the wall, to see this story of deep love and deep heartbreak evolve from the beginning.” […] “The director didn’t put any constraints on the narrative. He let the scenes play in real life, and we were absolutely spellbound.” Bekijk nu de trailer van La Vie D’Adèle door hier te klikken, prik een datum in je agenda om naar de bios te gaan en duik daarna de keuken in!

La vie d’Adèle 10 oktober in de bioscoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.