Keuken accessoires als hulpje in de keuken met de feestdagen

lekker koken met de feestdagen

Heb jij je verlanglijstje al klaar voor de feestdagen? Het is nog oktober, maar voor je het weet staat het paard van Sinterklaas alweer op je dak. Best goed om nu al na te denken wat je graag in je schoen gegooid zou willen krijgen! Voor de kinderen is het vaak niet zo moeilijk. Maar als jij zelf en je partner ook een leuk cadeau willen van de Sint, dan heb ik wel wat leuke en handige tips: keuken accessoires als hulpje in de keuken. Want wat zal er weer lekker gekookt worden de komende maanden. Je hebt vast al lekkere recepten verzameld en wensenlijstjes gemaakt.

Keuken accessoires voor extra hulp tijdens het koken

keuken accessoires

Als je het groots aan wilt pakken dit jaar met de feestdagen, dan kun je vast wel wat extra hulp in de keuken gebruiken. Je kent het wel. Je gebruikt extra veel pannen en keukengerei als je uitgebreid gaat koken. En dat geeft veel afwas. Daarom is een mooi afdruiprek geen overbodige luxe. Want een goede kok ruimt gelijk zijn rotzooi op. En dat gaat toch sneller met de hand. En je zal misschien sowieso niet alle pannen in de vaatwasser willen zetten. Met de hand afwassen is voor de meeste pannen echt veel beter. Dit druiprek is ook nog eens een mooie eye-catcher op het aanrecht!

Fijne, vlijmscherpe messen om mee te snijden

Vlijmscherpe messen voor in de keuken

Natuurlijk heb je al een mes in de keuken. En wel meer dan één ook. Maar nu heb ik het over keukenmessen, waar je écht blij van gaat worden. Wüsthof maakt messen, die je hele leven meegaan. En die elke wortel en elke tomaat met gemakt doorklieven. De set is misschien te duur om in één keer in de schoen te krijgen, maar je kunt ook op zoek naar losse exemplaren. En vergeet niet: messen mag je nooit cadeau krijgen. Dat geeft ongeluk. Dus doe een dubbeltje of een kwartje in je schoen, zodat de Sint er symbolisch iets voor terugkrijgt. Dan kun je met een gerust hart gaan snijden de komende jaren!

Dé pan voor elke keuken: Le Creuset braadpannen

Le Creuset pannen

Ook al eet ik zelden vlees, deze pan staat op mijn verlanglijstje. Want je kan er van alles mee. De gietijzeren braadpannen van het merk Le Creuset zijn wonderschoon. Te mooi om in een kastje te zetten. Ze zijn er in diverse maten en kleuren. Maar deze rode is een echte klassieker. En ook al denk je misschien aan het braden van vlees bij deze pan, kijk ook eens naar vegetarische mogelijkheden. Een lekkere stoofpot met groenten bijvoorbeeld!

Maak de blits met deze koekvormpjes

koek vormpjes

Heb je eigenlijk alle keuken accessoires al die ik hierboven noemde? Of wil je de Sint niet bezwaren met al te dure cadeaus dit jaar? Dan zijn deze koekvormpjes echt leuk om te krijgen. Je bakt natuurlijk de komende maanden wel vaker lekkere koekjes. Als verrassing of samen met de kinderen. Dan maak je zeker de blits met deze bijzondere vormen. Zo kom je samen al goed in de feeststemming!

Welke keuken accessoires kies jij dit jaar om er mooie feestdagen van te maken?

8 reacties

  1. Een creuset pan heb ik ook. De mijne is knalgroen. Hij is erg mooi, maar ik moet wel zeggen dat ik hem erg zwaar vind in het gebruik.

    • Mooi! Ja, die pannen zijn zeker zwaar! Mijn moeder heeft er een en soms gebruik ik die van mijn buurvrouw als ik iets wil stoven. Maar het nadeel van het gewicht weegt voor mij niet op tegen het gebruik ervan.

  2. Leuke wensenlijst die in mijn straatje past. Alleen het afdruiprek heb ik nog niet, ik zou dan de Sareva Afdruiprek Met Plateau in de kleur wit bestellen.

  3. de potten van le creuset vind ik geweldig!

  4. Leuk tips ik krijg een kaasmessenset ook handig voor in de keuken/ borrelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.