Wat wordt de eerste smartphone van jouw kind?

Welke Smartphone voor je kind

De tijd vliegt voorbij en onze kids worden sneller groot dan we eigenlijk willen. Drie keer knipperen en er is weer een jaar voorbij. Zes keer knipperen en ze zitten in de pubertijd. En dan? Dan gaan ze naar de middelbare school en veranderen hun interesses. Dingen die ze vroeger leuk vonden zijn ineens niet stoer meer. Ze maken nieuwe vriendjes en al ver voor die tijd komt de vraag: “Mama, mag ik een telefoon?” Maar welke smartphone voor je kind kies je? Wat is geschikt als eerste mobieltje? Een refurbished smartphone heeft veel voordelen!

Welke smartphone voor je kind? Wat is een refurbished precies?

Misschien heb je er wel eens over gehoord, maar een refurbished smartphone is een telefoon die al eerder door iemand gebruikt is. Neem bijvoorbeeld een iphone 8 refurbished. Dit toestel heeft al een eerdere eigenaar gehad en wordt nu aangeboden als refurbished smartphone. Maar voordat het toestel als refurbished smartphone wordt aangeboden, wordt deze eerst volledig gecheckt op 20 punten. Wanneer uit deze controle blijkt dat er onderdelen vervangen moeten worden, dan worden deze vervangen en vervolgens wordt het toestel in zijn geheel gereinigd. Tot slot wordt de smartphone voorzien van de meest recente software.


LEES OOK: Kinderen leren omgaan met geld een belangrijke les
EN Alles over kinderen en een nieuwe telefoon kiezen


Waarom zou je kiezen voor een refurbished smartphone?

Het grootste voordeel van zo’n refurbished smartphone is dat deze stukken goedkoper is dan wanneer je een nieuw toestel gaat aanschaffen. Het voordeel kan zelfs oplopen tot honderden euro’s! En dat terwijl deze toestellen eigenlijk niet van nieuw te onderscheiden zijn. Bovendien krijg je standaard 24 maanden garantie op het toestel, dus mocht er dan toch iets mankeren kun je altijd een beroep doen op de garantie die je hebt. Daarbij zijn refurbished telefoons stukken beter voor het milieu. Dat komt omdat er bij de productie van nieuwe telefoons een hoop slechte en giftige stoffen vrijkomen die schadelijk zijn voor het milieu. Doordat deze toestellen een tweede leven krijgen hoeft er dit keer geen nieuwe telefoon gemaakt te worden. Hoe groter de vraag op den duur wordt naar refurbished smartphones, hoe beter voor het milieu.

Dan kan ik toch net zo goed een tweedehands toestel kopen?

Dat zou zeker kunnen ja, maar dan profiteer je niet van bovenstaande voordelen. Bij een tweedehands toestel weet je namelijk niet in welke staat de telefoon zich bevindt. Iedereen kan zijn oude telefoon verkopen, maar we weten niet of de smartphone technisch in orde is. En natuurlijk, er zijn altijd uitzonderingen, maar wat nou als het toestel het na een paar maanden niet meer doet? Naar wie ga je dan? Doordat je het toestel dan particulier hebt overgenomen kun je eigenlijk nergens op terugvallen. Je hebt bij tweedehands toestellen geen 24 maanden garantie die je bij refurbished smartphones wel hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.