Welke telefoon kiezen voor mijn kind?

Welke telefoon kiezen voor mijn kind?

Welke telefoon voor mijn kindKinderen krijgen steeds op jongere leeftijd ‘behoefte’ aan een telefoon. Ik gaf mijn kinderen pas een telefoon toen ze naar de middelbare school gingen. Mijn theorie was dat het op dat moment pas nodig was om contact met ze te kunnen houden via mobiel. Maar echt bereikbaar zijn ze vaak niet. Een telefoon heeft zoveel functies voor een kind, dat bellen allang niet meer de belangrijkste is. En nu we tien jaar verder zijn, hoor ik dat ook de meeste kinderen op de lagere school al een smartphone hebben. Dan kun je bijna niet achter blijven. Je kind mist anders teveel van wat op dit moment een belangrijk onderdeel is van het sociale systeem van hun leeftijdsgenoten. Welke telefoon kiezen voor mijn kind? Daar moet je je even in verdiepen. Gelukkig zijn er lijstjes en tips die elk seizoen wijzigen. Welke geef jij jouw kind?

Jouw oude telefoon doorgeven

Je geeft je kind misschien niet graag de nieuwste, duurste telefoon. Gelukkig is dat ook niet nodig: er zijn prima telefoons voor minder dan €200. Of heb je zelf nog een oud toestel liggen? De meeste abonnementen geven je elke twee jaar al recht op een nieuw toestel. Dan is je telefoon waarschijnlijk nog in zeer goede staat. Haal al je gegevens eraf en geef je ‘oude’ smartphone aan je kind. Je zult zien dat je phone hard achteruit gaat. Gewoon omdat kinderen nog niet zo voorzichtig zijn met spullen. Dat kunnen ze dan mooi eerst leren. Na een jaar zie je wel weer verder. En is je kind waarschijnlijk wel toe aan iets nieuws. Deze truc werkt beter met iPhone dan met Android, omdat bij Android al sneller de updates niet meer krijgt. Dat geeft problemen met de werking van veelgebruikte apps.

De juiste smartphone kiezen voor je kind

Wil je een voordelige telefoon kopen voor je kind? Dat kan al voor €200 tot €300. Met goedkopere toestellen heb je vaak minder opslagruimte, 16 of 32 GB. Ook is de camera vaak van mindere kwaliteit. Maar voor een beginner hoeft dit geen bezwaar te zijn. Welke telefoons zijn goed én goedkoop? Elk seizoen zet de consumentenbond de beste 5 smartphones van minder dan €300 voor je op een rij. Er zijn ook abonnementen inclusief een telefoon, waarmee je goedkoper uit bent dan wanneer je het toestel los koopt. Zoek daar eerst naar als je een geschikt toestel hebt gevonden. Het enige wat je nu nog mist is een supercool telefoonhoesje. Let erop dat elk toestel een andere maat heeft, dus jouw Samsung A10 hoesjes of die van je iPhone passen niet op het nieuwe toestel van je kind. Gelukkig maar, want die willen kinderen maar al te graag zelf uitzoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.