Mondverzorging voor je kind: 5 tips voor een gezond gebit

Mondverzorging voor je kind

mondverzorging voor je kindDe beste mondverzorging bepalen voor jezelf is vrij makkelijk, omdat je weet wat je gebit nodig heeft. Denk hierbij aan het advies dat je krijgt bij de tandarts. Zij zullen je adviseren welk soort rager je nodig hebt of welke elektrische tandenborstel geschikt is voor jouw gebit. Voor je kind hoeft dit niet altijd hetzelfde te zijn. Mondverzorging zal altijd een grote rol spelen in het leven van een kind. Daarom wil je het graag goed doen. Hoe leuk zou het zijn als je kind mondverzorging als iets leuks gaat ervaren? En hier later met een lach op terugkijkt. Daarom is het belangrijk dat je weet hoe je je kind de leukste en vooral ook de beste mondverzorging geeft.

  1. Elektrische kindertandenborstel als beschermer tegen gaatjes

Ouder zijn is een opgave op zich. Je wilt je kind beschermen tegen al het kwaad in de wereld. Soms komt het moment dat je deze bescherming uit handen moet geven. Als ouder zijnde weet je dat het moment komt om dingen los te laten. Tandenpoetsen hoort hier ook bij. Onze tip? Laat je kind met een elektrische kindertandenborstel poetsen!

Een elektrische kindertandenborstel is de beste keuze die je kunt maken wanneer je een kind zelfstandig laat tandenpoetsen. Gaatjes spelen namelijk nogal een grote rol bij een kindergebit. Een elektrische kindertandenborstel bewaar je gemakkelijk in de badkamer. Hij heeft voldoende poetskracht. Poetskracht die een kind zelf vaak niet heeft. Verder heeft een elektrische kindertandenborstel altijd een vrolijk en kleurrijk ontwerp. Tandenpoetsen zal daarom nooit saai zijn voor je kind!

  1. Mondwater voor een aangename smaak

Mondwater mag gebruikt worden vanaf de leeftijd 6 jaar. Heeft je kind deze leeftijd? Dan is het zeker een aanrader om je kind mondwater te laten gebruiken. Waarom? Mondwater zorgt voor een frisse adem en dient als bescherming tegen gaatjes. Vanaf zes jaar weet je zeker dat je kind het niet per ongeluk doorslikt.

  1. Kies een effectieve kindertandpasta

Misschien een voor de hand liggende tip voor een goede mondverzorging, maar kindertandpasta mag zeker niet ontbreken. Tandpasta is namelijk te gebruiken door elk kindje met tanden en dat is meestal al vanaf 6 maanden. Afhankelijk van het soort tandpasta. Je zou denken dat je kind alleen kindertandpasta wil gebruiken vanwege de leuke verpakking. Er zijn echter meerdere redenen waarom een tandpasta voor kinderen goed is.

Een kindertandpasta bevat meestal een aangepast fluoridegehalte. Fluoride is een hulpmiddel om het gebit te beschermen tegen gaatjes. Ook zitten er geen suikers in kindertandpasta, maar wel een fijne smaak. Vaak gaat het om een fruitige smaak, zodat je kind het tandenpoetsen als een lekker tussendoortje ziet! Zonder het door te slikken natuurlijk!

  1. Laat de tanden zwemmen door de waterstraal van een kindermonddouche

Alles wat te maken heeft met water, zal je kind uiteindelijk leuk vinden. Denk hierbij ook aan het gebruik van een monddouche voor kinderen. Een kindermonddouche is geschikt vanaf de leeftijd van 6 jaar.

Een monddouche spuit gedurende 60 seconden een waterstraal op en tussen het gebit van een kind. Deze waterstraal verwijderd tandplak, ook rondom beugels. Het zal in het begin even wennen zijn, maar dat is met alles wat voor de eerste keer gebeurt. Het resultaat mag er zeker zijn, want het maakt het gebit echt goed schoon.

  1. Leerzame tandplak controle met plakverklikkers

Om de mondverzorging van je kind nog een beetje interessanter te maken, bestaan er plakverklikkers. Plakverklikkers zijn kleine tabletjes die aantonen of je kind goed de tanden gepoetst heeft. Hoe het werkt? Laat je kind kauwen op het tabletje en laat je kind het uitsmeren langs de tanden. Vervolgens even de mond spoelen met water.

Laat even wat tromgeroffel plaatsvinden, want nu staat er een verrassing te wachten voor je kind. Tanden die zeer waarschijnlijk gedeeltelijk verkleurd zijn! De verkleurde tanden zijn de gedeeltes waar tandplak nog aanwezig is. Nu weet je kind precies waar er nog goed gepoetst moet worden. Zeker handig om te gebruiken als je kindje nog goed moet leren poetsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.