Een goede nachtrust voor je kind? Houd het licht buiten!

een goede nachtrust voor je kind

Een goede nachtrust voor je kind is super belangrijk. Zo presteert een kind beter op school wanneer hij goed uitgeslapen is. En je kind is vrolijker en gelukkiger als het goed geslapen heeft. Daarom is alle hulp nodig om ze de nachtrust te bieden die ze verdienen. Een goed verduisterde kamer is een belangrijke voorwaarde voor een diepe slaap. En een goed bed natuurlijk ook.

Een goed bed is het halve werk

Ga voor een goed bed! Liever wat meer investeren in een kwalitatief beter bed en matras dan een kind met rugpijn en slaaptekort. Ga op uitgebreid onderzoek uit en ga met je kind vooral eens lekker samen matrassen testen in een winkel. Super toch? Overdag in bed liggen?!

Kies voor de juiste gordijnen

Een goed bed is uiteraard het belangrijkst voor een goede nachtrust. Maar de juiste raambekleding staat op een goede tweede plek. Het is van belang dat de raamdecoratie goed verduistert, zodat het zo lang mogelijk donker blijft in de kamer. Hiervoor zijn plisségordijnen dé oplossing. Deze gordijnen zijn strak tegen de kozijnen geplaatst waardoor het nauwelijks licht doorlaat aan de zijkanten. Deze gordijnen laten het niet alleen 24 uur per dag nacht lijken, ze zijn ook nog eens super veilig. Zodra er namelijk iets achter het gordijn blijft hangen, schiet het koord direct los waardoor er ongelukken kunnen worden voorkomen.

Met het top-down bottom-up systeem van de plisségordijnen kun je de gordijnen precies afstellen hoe jij dat wilt. Ga je ervoor om overdag wat meer licht door te laten? Dan kun je binnen een handomdraai de gordijnen naar beneden laten zakken. Hou je tijdens een warme zomerdag liever de warmte buiten? Kies er dan voor om de gordijnen dicht te laten om een aangename temperatuur te creëren binnenshuis!


LEES OOK: Peuter en slecht slapen? Dit kan je doen!

EN Voorlezen voor baby en kind: TIPS


Bedtijd is bedtijd!

‘Aaah, mama. Alsjeblieeeft, nog 1 kwartiertje.’ Hetzelfde riedeltje iedere avond wanneer het bedtijd is. Hoe schattig en zielig ze ook proberen te kijken, probeer dit te negeren! Zorg voor structuur in het leven van je kind en daar hoort een vaste bedtijd ook bij. Een tip: Wees hier standvastig in, dan is het ook duidelijk: ‘Tijd is tijd’. Anders kan het een strijd opleveren, waar ook jouw nachtrust aan ten onder gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.