Buiten spelen: Top 5 buitenspeelgoed

Buiten spelen

Buiten spelen is gezond voor kinderen. Het hele jaar door. De zomer is alweer lang voorbij, en toch is er nog veel zonneschijn. Bovendien is regen ook geen probleem voor de meeste kinderen. Kaplaarzen aan en stampen in de plassen. De temperaturen zijn nog aangenaam voor de tijd van het jaar en tussen de buien door is het voor kinderen heerlijk weer om buiten te spelen. Het populaire buitenspeelgoed, dat zomers de show steelt, zoals een zwembadje, ligt nu in de opslag. Daarvoor is het definitief te koud geworden. Maar er valt natuurlijk nog veel meer te beleven buiten. Naast boompje klimmen en hutten bouwen, kun je jouw kinderen vaak een plezier doen met buitenspeelgoed, waar zij het hele jaar mee kunnen spelen. Inspiratie nodig? Check onze top 5 buitenspeelgoed.

1. Trampoline

Een mooie grote trampoline in de tuin is niet alleen leuk voor je eigen kinderen, het werkt als een echte buurtmagneet, waar kinderen uit de buurt al snel met z’n allen bij elkaar komen. Soms is dat heerlijk, maar soms misschien iets te veel in je tuin. Maak met je eigen kinderen, zowel als met de buurtkinderen daarom goede afspraken over het gebruik van de trampoline.

2. Skelter

Skelter

Zo’n stoere skelter kan eigenlijk niet ontbreken aan de jeugd van je kinderen. Dat gevoel van vrijheid op een fiets, die veel weg heeft van een auto of motor. Dat spreekt tot de verbeelding van veel kinderen. Natuurlijk moet je wel de ruimte hebben buiten om lekker te kunnen crossen. Midden in de stad is zo’n skelter een minder goed idee. Maar woon je buiten of in een rustige wijk, waar kinderen kunnen spelen? Dan is het echt een aanrader.

3. Knikkers

Het is zo lekker nostalgisch, en nog steeds is het een genot om naar te kijken als kinderen knikkeren. Je kunt dan ook zo mooi zien wie het om het spel gaat, en wie om de knikkers…

4. Longboard

Een longboard is een langere versie van het skateboard. Surfers gebruiken deze planken op wieltjes om ook in het droge te oefenen met evenwicht en coole moves. Een stoere bezigheid voor jongens en meisjes die ook stoer genoeg zijn om een helm op te zetten voor hun eigen veiligheid.

5. Verrekijker & vergrootglas

Met een verrekijker kunnen kinderen vogels bestuderen. Met een vergrootglas kunnen ze zien wat een mier precies doet. Natuurlijk vindt niet elk kind dat leuk, maar de natuur intrekken heeft dit jaar wel aan populariteit gewonnen. En als je op pad gaat is het leuk om naast een planten-, vogel- en paddenstoelengids een verrekijker en een vergrootglas mee te nemen. Zo weet je precies wat je allemaal tegenkomt en ontgaat je niets.

Samen voetballen

Gewoon samen voetballen kan natuurlijk ook. Misschien is dat nog wel het meest populaire spelletje om buiten met buurtkinderen te spelen. Zo simpel, maar zo goed voor kinderen om simpelweg samen met een voetbal te spelen. Het leert je kind in teamverband te spelen en samen te werken. Ook het indelen van de teams en omgaan met winst en verlies is erg leerzaam voor kinderen.

Frisse neus halen

Het maakt eigenlijk niet uit wat die kids buiten doen, zolang ze maar niet teveel kattenkwaad uithalen. Die frisse neus, die ze halen is goud waard. Het is goed om buiten spelen van je kinderen op een positieve manier te stimuleren. Voor sommigen is dat niet nodig, die gaan uit zichzelf elke middag het liefst naar buiten. Andere kinderen hebben soms juist een extra zetje nodig die frisse neus te halen. Daar kan het juiste buitenspeelgoed je bij helpen. En als het regent helpt het om goede regenkleding in huis te hebben. Want hoe droger ze blijven, hoe langer ze het buiten vol houden. En o ja, geef het goede voorbeeld. Ga zelf ook elke dag even lekker naar buiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.