Speelgoed voor drukke kinderen

Speelgoed voor drukke kinderen

Heb jij ook zo’n lekkere druktemaker in huis? Zo eentje die niet van stilzitten houdt? Met de Donut van het Deense merk Bobles kan je kind springen, schommelen, balanceren, kantelen en lekker rond stuiteren. Zittend, staand of liggend, alles kan op de Donut. Eigenlijk is het een soort speelmeubel voor zowel actief als relaxed gebruik. De donut is bijzonder goed voor de motorische vaardigheden, spierontwikkeling en balans van je kind. Daarbij is de donut aantrekkelijk vormgegeven en prikkelt de Bobles donut de creativiteit.

Donut van Bobles goed speelgoed voor drukke kinderen

Miereneter Speelgoed voor drukke kinderen

Je kan ook kiezen voor de olifant van Bobles

De olifant is de jongste telg uit de tumbling animals familie. Met deze olifant (zie foto bovenaan dit artikel) heb je een tumbling animals, klimrek en zitplaats in één koop.

Wobbel Starter

Wobbel starter voor drukke kinderen

De Wobbel Starter is een balance bord voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Ze leren balans houden, kunnen ermee spelen als brug, glijbaan en schommelstoel. Dit is ook al zo’n ideaal product als speelgoed voor drukke kinderen. Bekijk ook zeker het filmpje op bol.com als je de productlink volgt! Het is natuurlijk ook heel leuk voor kinderen die niet druk zijn. Het is een mooie manier om al heel jong een goede balans te leren en het stimuleert de motoriek.

Meer speelgoed voor drukke kinderen

Er is meer speelgoed speciaal geschikt voor drukke kinderen. Waar moet je op letten? En hoe komt het eigenlijk dat je kindje druk is? Is het overgevoelig voor prikkels? En draait het als het ware een beetje door? Help je kindje dan focus aanbrengen in de activiteiten gedurende de dag.

Welke soorten speelgoed voor drukke kinderen?

Kinderen die druk zijn hebben meestal ook problemen met sensomotorische integratie. Op sommige zintuigprikkels, zoals geluiden of aanraking, kunnen ze vaak heftig reageren. Ze zijn snel afgeleid. Andere zintuigprikkels, zoals het evenwichts-, houdings- en bewegingsgevoel, lijken te weinig tot hen door te dringen.

Veel bewegen en beter opletten wat ze doen

Het gevolg is dat ze te veel bewegen en niet opletten wat ze doen. Wat kan je daaraan doen? Door de zintuigprikkels beter te gaan gebruiken met specifiek speelgoed en taken. Zo kunnen ze beter opletten wat ze zelf doen. Iets waar ze echt hun aandacht bij moeten houden en twee handen moeten gebruiken bijvoorbeeld. Of speelgoed waarbij ze hun evenwicht moeten bewaren. Ze zijn dan minder snel door prikkels uit hun omgeving.

Meer aandacht voor de eigen beweging van het kind

Meer aandacht voor de eigen beweging van het kind, hoe krijg je dat. Door bijvoorbeeld twee handen te gebruiken, evenwicht te moeten bewaren of iets heel precies te moeten doen. Je kan je kind ook helpen door lichte rustgevende massage. Begin daar al vroeg mee. Smeer je kindje in met olie. Je kind moet veel aangeraakt worden en heeft veel beweging nodig.

Speelgoed voor drukke kinderen

Waar kan je drukke kinderen mee helpen? Geef ze gewichtige taken, zoals helpen in het huishouden, spelletjes waarbij ze beide handen nodig hebben. Of evenwichtsspelletjes en spelen met een bal.

  • Huishoudelijke taken, zoals opruimen en de vloer schoonmaken
  • Spelletjes waar twee handen voor nodig zijn
  • Veel bewegen, bijvoorbeeld rennen in de natuur, zet speurtochten uit en doe kleine wedstrijdjes hardlopen
  • Spelen met een bal
  • Springen met een springtouw
  • Gewichtjes gebruiken om spieren te versterken, dat geeft een gerichte beweging
  • Zitten op een bal, zodat het evenwicht gehouden moet worden
  • Dansen op vrolijke muziek en samen een dansje instuderen, dus niet zomaar wat rondspringen
  • Verstoppertje spelen
  • Bellen blazen voor de fijne motoriek

Inbakeren en massage voor drukke baby’s

Voor baby’s kan inbakeren helpen. Je merkt al vrij snel als je kindje druk is, ook als hij of zij nog baby is. Daarom is babymassage ook al een hele goede manier om je kindje in contact te brengen met zijn of haar lijfje. Het bewust worden van het eigen lichaam is belangrijk voor drukke kinderen. Je kan massage ook blijven doen als je kindje groter wordt.

Voldoende rust met weinig prikkels

Geef drukke kinderen voldoende rust om ook alleen te kunnen zijn. Met een kleurboek of knutselproject. Probeer niet elke dag af te spreken met andere kinderen. Rust is belangrijk om de eigen kern te voelen en beleven. Wil je kind niet alleen zijn? Blijf dan bij hem en zorg dat je zelf ook rustig en geconcentreerd iets doet. Al lees je een boek. Creëer momenten dat je niet praat, maar echt de rust op zoekt, samen met je kind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.