Recept: Broodtaart

door: Irene van Gent.
recept broodtaartIk heb een hekel aan eten weggooien. Dus als ik ergens een restje van heb, dan gebruik ik het graag weer in een nieuw gerecht. In het buitenland koop je vaak nog hele broden en die kun je zo heerlijk in grove stukken breken. Maar wat doe je er mee? Het is namelijk minder lang lekker vers dan het brood wat we in Nederland kennen. Het originele recept is vrij simpel, maar je kunt er mee variëren zoveel als je wilt. Je kunt de suiker vervangen door honing, de melk door soja- of rijstmelk en allerlei fruit of noten toevoegen die jij lekker vindt. Je kunt het vervolgens in de koelkast bewaren, waardoor het redelijk lang te bewaren is. Recept broodtaart? Lees snel verder!

Ingrediënten (1 ronde taartvorm, 8 a 12 stukken):

300 gram oud wit/bruin brood (dit kan wit of bruin zijn)
5 eieren kaneel
2 kopjes (soja/rijst)melk
200 gram suiker/honing (eventueel minder, afhankelijk van hoe zoet je het lekker vindt)
fruit of noten

Beschrijving recept broodtaart

Recept broodtaart: Breek het brood in brokken. Doe de melk in een pannetje, voeg de suiker toe en verwarm dit, het hoeft niet te koken, giet dit over het brood heen. Laat dit ongeveer 10 minuten staan.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de vruchten of noten in kleine stukken. Meng dit met het brood en de melk en maak er (met je handen) een dikke brij van. Meng er vervolgens kaneel en 5 geklutste eieren door. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het mengsel in de vorm.

Zet ongeveer 45 minuten in de oven. Prik dan met een breinaald in de taart om te kijken of deze gaar is, de breinaald moet er bijna droog uit komen, het is namelijk wel lekker als de taart nog een heel klein beetje zacht is. Laat de taart even afkoelen. Als je bakpapier hebt gebruikt, haal de taart dan meteen uit de vorm en het bakpapier, anders kan de taart niet luchten en blijft het geheel te nat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.