Afvallen en meer energie, ik ga de uitdaging aan!

door: Vivienne Westerhoud
Vivienne WesterhoudIk ben al jaren flink wat kilo’s te zwaar. Zo, dat is eruit. Ik wilde het bij periodes niet toegeven. Niet aan mijzelf en niet aan anderen. Ik wilde het niet horen. Ik wilde het niet zien. Ik zat vaak genoeg geweldig in mijn vel, ook met mijn extra kilo’s. En ik kon het meestal goed verbergen door de juiste kleding te dragen. En soms verloor ik wat kilo’s zonder dieet. Als ik verliefd was bijvoorbeeld, dan kreeg ik geen hap meer door mijn keel. Of in de jaren dat ik weer ging hockeyen, wat ik vroeger nogal fanatiek beoefende. Maar over de jaren heen wist ik wel dat ik een laagje vet teveel mee sjouwde. En net toen ik mezelf voornam daar verandering in te brengen kwam ik in contact met NewFysic. NewFysic helpt mensen al ruim tien jaar verantwoord af te vallen. Afvallen en meer energie? Zij vroegen of ik de uitdaging aan wilde gaan. En ik zei JA!

Tijd voor verandering

Mijn extra kilo’s dateren uit de tijd dat ik zwanger was van mijn dochters. Zij kwamen twee jaar na elkaar en zijn nu inmiddels 19 en 17 jaar. Al die jaren voelde ik mij in de eerste plaats moeder. Misschien heb ik mijzelf wel teveel weggecijferd. Maar aan de andere kant voelde ik me gelukkig en voldaan. Ik ben trots op mijn kinderen en heb er naar mijn gevoel werkelijk alles aan gedaan om hen een gelukkige jeugd te bezorgen. Ondanks het feit dat hun vader en ik al uit elkaar gingen toen ze heel jong waren. En nu zijn ze groot. Gaan ze steeds meer hun eigen weg. En ben ik een vijftiger met een iets te dikke buik. Ik kan me niet meer verschuilen achter mijn moederschap. Ik kan het geen ‘zwangerschapskilo’s’ meer noemen.

Het voelt als de hoogste tijd om mijn overtollige kilo’s los te laten. Tijd om mijn aandacht meer op mijzelf te richten. En beter voor mijn lichaam te zorgen. Het klinkt misschien dramatisch. Maar zo voelt het voor mij ook een beetje. Ik ben een emotie-eter, dus er komen emoties los als ik daarmee stop. Ik doe graag dingen groots en meeslepend. En daarom ga ik ook graag de uitdaging aan met NewFysic. Ik wil minimaal 15 kilo kwijt. Het is tijd voor verandering. Ik heb meer tijd voor mijzelf nu. Ik wil meer dansen, meer bewegen en misschien zelfs weer het podium op als zangeres. En nog veel meer dingen waar ik de afgelopen jaren geen tijd en geen puf meer voor had. Op de foto rechts hiernaast zie je mijn ‘before’ foto. Over een paar maanden laat ik je zien wat het resultaat is.

Kennismaking met NewFysic

Vorige week maakte ik kennis met Isabella van NewFysic in Amersfoort. Een enthousiaste dame, die mij uitlegde hoe het programma werkt. Ik werd gewogen. Ik had overgewicht, maar was gelukkig niet obese. Ik moest een lijst invullen over mijn gezondheid. En ik deelde met haar hoe mijn eetgewoonten tot nu toe waren. Beste gezond, op die reep chocolade na, die ik ‘s avonds op de bank regelmatig weg werk. Isabella vermoedde dat ik verder over de dag heen vooral te weinig at. En dat bleek te kloppen. Ik kreeg een lijst mee met etenswaar die ik de komende weken mag nemen en een receptenboekje. Op een A4 staat wat ik op een dag mag eten. Of liever gezegd ‘moet’ eten. Want het is veel meer dan ik gewend ben. De basis is heel eenvoudig en heeft drie maaltijden en drie tussendoortjes. Ik kan toch zelf beslissen wat ik eet, doordat ik kan kiezen uit de lijst en variëren met het receptenboekje. Ik ben nu een week bezig en voel me goed. En bij controle na de eerste week was ik precies een kilo kwijt. Dat is ook wat NewFysic belooft. Een kilo per week. Want het is niet gezond en ook niet duurzaam om sneller af te vallen.

Afvallen en meer energie

afvallen en meer energieIk kan niet geloven hoe eenvoudig die eerste week was. Ik heb geen moment honger gehad. Ik had nog nooit een programma gevolgd. Ik kan nu wekelijks even naar Isabella om te wegen en te vertellen hoe het gaat. Die persoonlijke begeleiding heeft ook een psychologisch effect. Je staat er niet alleen voor. Ik heb er alle vertrouwen in dat het me gaat lukken om al mijn overtollige kilo’s kwijt te raken. En dat heb ik eigenlijk al jaren niet gehad. Naast die eerste kilo, die ik kwijt ben, heb ik ook veel meer energie. Afvallen en meer energie, dat is echt een cadeautje. Binnen een week voel ik al zoveel meer energie dat ik al drie keer ben gaan sporten.

Ik volg op de sportschool Zumba en Body Balance lessen. Die sla ik normaal best vaak over. Gewoon omdat ik vaak te moe ben. Die extra energie geeft me een geweldig gevoel. En natuurlijk raak ik de kilo’s straks makkelijker kwijt als ik meer spieren opbouw. Want met spieren verbrand je vet. De maaltijden zijn ook niet ingewikkeld. Ik mag crackers met mager beleg voor ontbijt en lunch. En het avondeten is vrij in te vullen met volkorenpasta of rijst, met of zonder vlees. Tussendoor mag ik fruit en magere yoghurtproducten. Ik ben zo blij dat ik de uitdaging van NewFysic ben aangegaan! Ik ga je op de hoogte houden hoe het gaat. Wil je met me meedoen kijk dan op NewFysic.nl. Laat je mij dan ook weten wat jouw ervaringen zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.