Voordelig shoppen voor bijzondere feestdagen, 6 tips!

Bijzondere feestdagenDe feestdagen komen er alweer aan. Ben jij ook altijd zoveel geld kwijt in de laatste maand van het jaar? Het is natuurlijk heerlijk om je gezin lekker te verwennen. Een mooi cadeau onder de kerstboom voor je kinderen en partner of een bijzonder uitje. Maar niet alles hoeft zoveel te kosten. Ook in december kunnen we besparen, zonder dat we iemand te kort doen. Sterker nog, misschien houden we wel iets over om anderen te helpen aan bijzondere feestdagen!

1. Knutsel zelf versieringen

Een leuke bezigheid met kinderen is natuurlijk knutselen. De kleintjes doen de laatste twee maanden van het jaar bijna niet anders op school en zijn dus goed in vorm. Gebruik alle mooie kunstwerken van je kind om je huis te versieren met de feestdagen. Dan is je kind apetrots en scheelt het jou een hoop geld voor decoratie materiaal.

2. Koop goedkope ballen

goedkope-kerstballenKerstballen sneuvelen nu eenmaal, zeker als je samen met je kinderen de boom versiert elk jaar. Neem daarom niet de mooiste en meest bijzondere kerstballen, zolang je kinderen klein zijn. Je kunt al een doos van 9 ballen kopen voor onder de vijf euro, bijvoorbeeld bij Lobbes.nl.

3. Kook zelf met goedkope ingrediënten

Zelf koken met de feestdagen is natuurlijk voordeliger dan uit eten gaan. Je krijgt dan misschien de neiging om dure ingrediënten in te kopen, om jullie diner toch bijzonder te maken. Maar bijzonder lekker eten hoeft niet duur te zijn. Je ziet in de supermarkt iedereen zijn kar volladen met bijzonder, duur en veel eten. Maar een goede kok kan met eenvoudige ingrediënten het lekkerste eten op tafel zetten. Zoek een mooi recept, bereid je goed voor en neem de tijd. Als je dat samen met je kinderen doet, is het feest al helemaal compleet.

4. Vraag zelf aan Sint iets voor de kerst

kerstengelZit je eigenlijk echt een beetje krap? Of heb je juist alles al? Vraag dan met Sinterklaas wat leuke decoraties voor de kerst. Dat is allemaal al te koop. En het zijn vaak leuke betaalbare cadeaus, die het hele gezin in de decembersfeer brengen. Neem een houten engel of kerstboomdecoratie van hout.

5. Schoencadeautjes onder vijf euro

glow-in-the-darkGa op zoek naar goedkope schoencadeautjes. Zorg dat de grotere wens van je kind op 5 december vervuld wordt. Leuke glow in de dark stickers voor op zijn of haar kamer zijn leuk. En het meest waardevol zal het zijn als je een middagje uittrekt om samen met je kind iets te leren over sterren en planeten. Die middag vergeten ze nooit meer. Niet alleen de sterretjes op hun plafond, maar vooral die momenten samen zullen zij zich altijd blijven herinneren.

6. Geef tijd en aandacht aan elkaar

Werk je het hele jaar hard? Waarschijnlijk doe je jouw gezin dan het meeste plezier als je het met de feestdagen wat rustiger aan doet. Zorg dat je even helemaal je werk los laat. Zet je telefoon wat vaker uit en vraag je kinderen dat ook te doen. Maak een lange wandeling, doe spelletjes en praat met elkaar. Tijd en aandacht zijn voor drukke gezinnen waarschijnlijk het meest bijzondere cadeau dat je elkaar kunt geven. Bijzondere feestdagen hoeven dus niet veel te kosten.

Help een ander aan bijzondere feestdagen

De maand december is voor veel gezinnen moeilijker, omdat ze zelfs voor de kleine dingen geen budget hebben. Als je besluit te besparen voor jezelf, kun je deze gezinnen misschien helpen er ook een feest van te maken voor zichzelf en voor hun kinderen. Kijk naast de bekendere voedselbank ook eens op Sinterklaasbank.nl. Of help eenzame ouderen aan bijzondere feestdagen door hen een bezoekje te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.