Wat zijn jouw dromen voor 2015?

door: Vivienne Westerhoud, mamas.nl.
Natuurlijk kun je op elk moment in je leven besluiten dat je dingen anders wilt doen. Nieuwe dromen en doelen na wilt streven. Het begin van een nieuw jaar is een mooi moment. Het voelt als een schone lei. Heb jij jouw doelen voor 2015 al goed voor ogen? Wil je ander werk? Meer tijd aan je geliefden besteden? Jouw eigen zaak naar een hoger plan tillen, of juist minder gaan werken? Wil je verhuizen? Een opleiding volgen of gaat het hele roer om? Om jouw persoonlijke doelen te bereiken helpt het als je ze op papier zet. Maak een lijstje van de belangrijkste dingen die je anders zou willen zien in je leven. Of nog beter: maak een moodboard!

Moodboard maken

Voor een moodboard kun je aan de hand van jouw dromen en doelen een flink vel papier nemen of een stuk linnen. Leef je vervolgens uit met verf, knip plaatjes uit tijdschriften en schrijf er teksten bij. Zorg ervoor dat jouw moodboard in beeld brengt, wat jij in je hoofd hebt voor jezelf. Als je er elke dag naar kijkt geeft het je energie en stimuleert het je er actie op  te ondernemen. Maak ook aan de hand van je doelen een overzicht van activiteiten die je zou kunnen ondernemen om jouw doelen te bereiken. Om het behapbaar te maken, knip die werkzaamheden in taken die je in kunt plannen in je -soms toch al drukke- schema van je leven.

Deel je dromen met de wereld

Om meer kans te maken dat jouw dromen uitkomen, is het belangrijk deze te delen met de wereld. Dat houdt in dat je jouw gekoesterde droom vertelt tegen iedereen die het maar horen wil. Soms loop je lange tijd met mooie ideeën rond. Maar pas als je erover gaat spreken is de eerste stap naar actie gezet. Je zult merken dat het delen van jouw doelen en dromen een beweging in gang zetten op weg naar jouw doel. Vertel het tegen je partner, je kinderen, de moeders op het schoolplein. Praat erover op feestjes en netwerkbijeenkomsten. Maak jouw dromen onderdeel van jouw leven en deel het met de wereld.

Plaats jouw droom op Mamaboom!

Plaats jouw droom op mamaboom.nl en deel hem met de wereld. Zo komen dromen uit! Stuur een mailtje met jouw droom naar info@mamaboom.nl EN betaal minimaal 10 euro via Triodos Bankrekening NL84TRIO0390337196, ter attentie van Stichting Microkrediet voor Moeders in Utrecht, onder vermelding van ‘Mamaboom! droom’. Je helpt daarmee de dromen van ondernemende vrouwen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika uitkomen. Want jouw geld gaat direct naar microkredieten voor ondernemende vrouwen daar. Als je een specifieke vraag hebt met betrekking tot jouw droom, mag je ook een oproep doen. Dan maak je het praktisch en concreet én maak je des te meer kans dat iemand je bij jouw droom kan helpen. Plaats daarom duidelijk jouw naam en contactgegevens bij je droom! Droom je mee?

Ik wens je dat al jouw dromen uitkomen in 2015!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.