Weten wat je wilt

door: Vivienne Westerhoud.
We rennen en vliegen, doen wat we moeten doen, maar is dit het nu? Zijn wij geboren om te doen wat wij ‘moeten’ doen, gewoon die normale dagelijkse dingen? Of is er een hogere bedoeling met ons? Ik wil altijd graag geloven dat er een speciale reden is waarvoor ik geboren ben. Ik dacht daar als kind al over na. Het kan toch niet dat ze al die moeite doen je geboren te laten worden, ieder mens al die moeite laten doen op te groeien, zomaar zonder duidelijke reden?

Uitrusten

Natuurlijk zijn er mensen die helemaal niet bezig zijn met het grote ‘waarom’ van hun bestaan. Zij genieten er gewoon van en maken zich niet te druk om ‘de zin van dingen’. Die mensen hebben naar mijn idee een soort ‘uitrust leven’. Die hebben hun zoektocht in een vorig leven gedaan, die hebben versneld wat extra lessen geleerd en hebben nu wat ‘vrije tijd’. Zo voelt dat voor mij niet. Er moet iets gebeuren, en ik heb er zin in! Maar wat in hemelsnaam?

Weten wat je wilt

Weten wat je wilt is stap één om je doelen te kunnen bereiken. Weten waarvoor je hier bent is dé manier om je lessen te kunnen leren en de ‘wereld te dienen’. Ik zou graag willen geloven dat ik mijn taak volbreng door te schrijven en te zingen en te spelen. Maar ik weet het helemaal niet zeker. En soms twijfel ik grote twijfels. En als ik dan weer ontspan, ga ik vanzelf weer schrijven, zingen en spelen alsof het de bedoeling is. Misschien mag je het niet altijd zeker weten. Moet je soms even alles opschudden om te kijken hoe alles weer op z’n plaats valt. Voor nu voelt het in elk geval goed. Dus ik ga er nog even mee door.

En weet jij al wat je wilt? Wat jouw bedoeling is? Ga er dan voor en heb vertrouwen dat alles goed is zoals het is!

Durf te leven,
Vivienne Westerhoud
mamas.nl

Een reactie

  1. Ik denk hier ook vaak over na! Bij mij voelt het alsof ik de taak heb om mijn kinderen het mooiste en het beste leven te bezorgen. Dat ik daarom op deze wereld gezet ben. Ik ga hier soms zo in op dat ik bijna geen tijd heb voor mezelf en mijn eigen leven niet helemaal kan leiden zoals ik het wil. Maar goed, dat hoort erbij. Waarschijnlijk krijg ik weer meer tijd als de kids uit de deur zijn en kan ik dan uitvinden wat het leven mij nog meer biedt behalve voor anderen zorgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.