Mama wil rust tijdens de vakantie: 6 tips!

Mama wil rust

Als mama sta je er soms niet bij stil hoe waardevol je bent. Elke dag zet je je in voor de kinderen en zorg je ervoor dat zij alles hebben waar zij behoefte aan hebben. Dat zij op tijd op school komen en kun lunchpakketje niet vergeten. Daarnaast doe je er alles aan om je partner te ondersteunen, maar ook al je familie en vrienden kunnen op je rekenen. Soms vergeet je daardoor dat je er ook voor jezelf mag zijn en dat jij ook je eigen behoeften hebt. Het is daarom belangrijk dat je ook tijd voor jezelf kunt nemen. Een ding staat vast: mama wil rust! Daarom wat tips voor meer rust tijdens je vakantie

1. Boek een geheel verzorgde reis

We gaan lekker op vakantie, maar dat is vaak ook behoorlijk vermoeiend. Je moet van alles regelen en doen. En dat gaat ten koste van je rust. Bij een geheel verzorgde reis op maat, hoef je minder na te denken en kun je rustig ademhalen. Ga bijvoorbeeld naar Amerika met je gezin en boek alles vooraf. We kennen allemaal wel de leuke Amerikaanse series op tv. Maar hoe is het daar eigenlijk in het echt? Zo groot en veelzijdig is bijna geen ander land te vinden. Met natuur, cultuur, hippe steden en zonovergoten stranden. Droomde jij er al langer van om een reis naar de Verenigde Staten te maken?

Zo heb je de mogelijkheid om van alles wat mee te krijgen. Je kunt genieten van het natuurleven, de rijke historie en natuurlijk van echte Amerikaanse hamburgers. Als je naar de Verenigde Staten gaat kun je er zelfs voor kiezen om Canada even te bezoeken. Zo sla je meteen twee vliegen in één klap.

2. Plekken die je wilt bezoeken vooraf uitkiezen

Als je eenmaal zover reist is het fijn als je de mooiste plekken in de Verenigde Staten kunt bezoeken. Houdt je van natuur? Dan is het zeker een aanrader om een bezoekje te brengen aan het Noordwesten van het land. Je kunt er namelijk heerlijk tot rust komen door rustig te fietsen of wandelen. In de natuur kun je je dan even loskoppelen van alle drukte in het stadsleven. Wil je juist heerlijk chillen en bijkomen op het strand? Dan kun je terecht in het welbekende Californië of het zuidwesten van het land. Hiernaast is het warme Hawaii ook zeker een plek die je niet kunt vergeten. In de Verenigde Staten is er genoeg te beleven. De natuurparken in het Westen zijn ook geweldig mooi. En juist die natuur opzoeken, kan je rust brengen.


LEES OOK: Hoe doe je wat echt bij jou past?
EN Meer rust voor werkende moeders: 10 TIPS


3. Laat de tijd een beetje los

Door het jaar heen zorg jij waarschijnlijk voor de tijd. De bedtijd van je kinderen, etenstijd voor het gezin. Hoe laat moet iedereen op? Komen we wel op tijd op school, de sportclub of de ouderavond? Jou houdt het allemaal in de gaten. Juist dat leven bij de klok kan veel stress geven. Maar dat moeten we nu eenmaal om mee te draaien met het ‘normale leven’. Het is zo geweldig fijn en ontspannend om die klok in de vakantie even los te laten. Laat iedereen slapen zo lang hij of zij wil. Maak eventueel zelf alvast een wandeling als je als eerste wakker bent. En geniet van die rust. Eet wat later, waardoor de dag langer wordt. Maar zorg voor je eigen rust wel dat de kids op tijd naar bed gaan.

4. Mama wil rust? Laat je werk thuis!

Mama wil rust! Maar hoe dan? Ben je een werkende moeder? En denk je vaak dat je tussendoor nog wel wat werk af kunt maken of voor kunt bereiden? Wil je altijd bereikbaar zijn voor je collega’s? Stap één voor meer rust is eigenlijk, dat je werk thuis laat als je op vakantie gaat. Anders is loskoppelen van de dagelijkse stress eigenlijk niet mogelijk. Misschien mis je het een paar dagen. Want ja, stress is ook verslavend voor veel mensen. Het kan oncomfortabel voelen om niets te ‘moeten’, en vooral het even ‘niet nodig zijn’ kan mensen een vervelend gevoel geven. Je bent namelijk niet onmisbaar. En dat is alleen maar fijn. Dat ga je in de dagen en weken daarna wel voelen!

5. Neem een goed boek mee

Houd je van lezen? Neem dan de tijd voor een goed boek tijdens je vakantie. Neem ook boeken mee voor je kinderen en je partner. Dan kunnen ze allemaal mee in die vibe. Even allemaal met je hoofd in een boek, al is het maar een uurtje per dag. Dat geeft echt de rust die jij verdient! Spreek aan het begin van elke dag even door wat iedereen graag wil die dag. Breng allemaal een wens in en kijk of je iedereen een uurtje kunt geven voor zijn of haar wens. En spreek af dat je allemaal leuk meedoet met de ander. Dan geeft het meest relaxte resultaat voor iedereen. Op die manier verover jij een moment dat iedereen even een moment voor zichzelf neemt.

6. Wil niet teveel doen, take it easy

Als je eenmaal een grote reis gaat maken, kun je hebberig worden van alle plekken die je wilt bezoeken. Maar ook dat kan stress veroorzaken. Maak een goed plan, zodat het in principe mogelijk is de dingen te zien, die je wilt zien. Maar laat dat plan ook los, zodra je merkt dat jijzelf, je partner of één van je kinderen te moe is. Denk dan aan alle mooie dingen die je wél gezien hebt en neem je voor een andere keer terug te komen. Misschien doe je dat nooit, maar je hebt dan in elk geval een relaxte vakantie gehad!

Natuurlijk kun je naast deze rustige momenten volop avonturen beleven met je gezin. Heb je meer tips voor andere moeders? Deel jouw reactie hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.