Een nieuwe keuken, wie droomt daar nu niet van?

door: Danny
Nieuwe keukenDroom jij ook al lang van een mooie nieuwe keuken? Zo’n keuken die helemaal naar jouw smaak is ingericht, met voldoende opbergruimte en handige inbouwapparatuur? Als je daarvan droomt dan is er vaak maar 1 hindernis: de financiering. Niet iedereen heeft even pakweg 15.000 euro op zijn spaarrekening staan om die mooie nieuwe droomkeuken te kunnen betalen. Maar er zijn wel mogelijkheden om je droom toch uit  te laten komen, als je kiest voor voordelige financiering.

Kun je geld lenen voor een nieuwe keuken als je al een lening hebt?

Als je al eerder geld hebt geleend voor een verbouwing of iets anders, dan kun je soms je lening oversluiten. Dat betekent dat je oude lening wordt afgelost en dat je een nieuwe lening krijgt voor het openstaande bedrag plus het bedrag dat je nodig hebt voor je nieuwe keuken. Het grote voordeel is dat je dan maar 1 lening hebt die je moet aflossen. Vaak kun je profiteren van een gunstiger rente zodat je uiteindelijk minder betaalt dan wanneer je twee aparte leningen zou hebben. Daarom is oversluiten een optie waar veel mensen graag voor kiezen als ze opnieuw geld willen lenen.

BELANGRIJKE TIP: leen alleen geld om te investeren in je huis, als deze daadwerkelijk meer waard wordt door de aanpassingen die je maakt. Schulden waar je geen vergroting van je vermogen mee bewerkstelligt zijn lastig af te lossen en zeer af te raden. Geld lenen kost altijd geld!

Eerst vergelijken, dan pas afsluiten

Wil je geld lenen voor een nieuwe keuken, dan is het belangrijk om hiervoor eerst meerdere leningen goed met elkaar te vergelijken. Zo kun je een weloverwogen keuze maken. Kijk niet alleen naar het laagste rentepercentage maar ook naar de bijkomende kosten en overige voorwaarden. Houd er rekening mee dat een geldverstrekker altijd informatie zal inwinnen over je overige verplichtingen. Meestal wordt een toets aangevraagd bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel, waar vrijwel alle leningen van alle Nederlanders worden geregistreerd. Houd er rekening mee dat achterstanden in de aflossing hier ook gemeld worden en dus bekend zijn bij de aanvrager van de informatie. Heb je al schulden? Los die dan bij voorkeur eerst af. Als je schulden te hoog oplopen kan dat tot financiële problemen leiden.

Zo kun jij jouw nieuwe keuken goedkoop financieren

Online kun je gemakkelijk leningen vergelijken en op die manier een goede keuze maken voor de lening voor jouw nieuwe keuken. Bedenk dat de goedkoopste oplossing meestal is om je hypotheek te verhogen. Alleen als dat niet mogelijk is kun je een persoonlijke lening overwegen om een nieuwe keuken te laten plaatsen. Houd bij de hoogte van het bedrag dat je wilt lenen rekening met extra kosten, bijvoorbeeld voor aanpassingen in de meterkast en het omleggen van leidingen en bekabeling. Deze extra kosten kun je natuurlijk zelf betalen, maar vaak kun je ze ook meefinancieren met de lening voor je keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.