Brunchen? Het perfecte brunch buffet organiseren!

brunchen

In de vakantie is het fijn om te brunchen. Het mag later dan ontbijten en vroeger dan lunchen. En het mag uitgebreid. Wil je het perfecte brunch buffet organiseren? Om een perfecte brunch te organiseren, is het belangrijk dat je de lekkerste hapjes en drankjes serveert. Maar dat is niet het enige, want je moet ook nadenken over een gezellig gedekte tafel. En als je vrienden uitnodigt wil je misschien een oppas regelen voor de kinderen. In dit artikel vertellen wij je hoe je het perfecte brunch buffet organiseert. Want het is een fijne manier om toch je vrienden en familie in kleine groepjes allemaal even te zien en spreken rond deze tijd. En het glas te heffen op een geweldig fijn nieuw jaar.

Rustig brunchen met een goede oppas

Wil je lekker rustig brunchen samen met vriendinnen? En wil je even samen genieten zonder dat er rennende kinderen langs de tafel schieten? Dan is het zeker aan te raden om een oppas te regelen of om je kinderen bij een oppas onder te brengen. Er zijn veel mensen die professioneel oppaswerk doen. Het is wel fijn om deze eerst te leren kennen. En niet zomaar je kind ergens te brengen. Dan zit je ook niet rustig. Dus neem er de tijd voor.

Maak de porties niet te groot

brunch buffet

Wanneer je een brunch buffet organiseert, willen je gasten lekker veel verschillende gerechtjes proeven. Daarom is het belangrijk om niet al te grote porties te maken, maar juist te zorgen voor allerlei verschillende porties. Zorg ervoor dat al je gerechtjes zichtbaar op tafel staan. Creëer hoogteverschillen met een taartplateau. Zo zien de gerechtjes er nog aantrekkelijker uit voor jouw gasten.

Zet dranken apart van het eten

Bij een buffet lopen de gasten langs de tafel met eten. Dit kun je in kleine groepen ook doen. Zeker nu we afstand moeten houden. Zorg ervoor dat je een aparte tafel hebt voor al je dranken. Zo voorkom je dat er een te lange rij voor de tafel met eten ontstaat. Door het eten ook over verschillende tafels te verdelen, kun je de drukte aan één tafel helemaal makkelijk tegen gaan. Heb je echt een kleine groep met gasten, dan kun je beter een tafel dekken, waar de afstand makkelijk te houden is. Als je dan al het eten al op tafel hebt staan, kan iedereen erbij. Eventueel verdeel je de maaltijd in verschillende gangen, die je na elkaar op tafel zet.

Vraag naar het dieet van je gasten

Steeds meer mensen eten geen vlees of vis meer. Misschien heb je gasten die glutenintolerantie hebben of enkel lactosevrij mogen eten. Het beste wat je dan kunt doen, is ervoor zorgen dat er ook gerechten zijn die dit niet bevatten en duidelijk bij elk gerecht op een papiertje vermelden voor wie dit gerecht geschikt is. Zo kun je toch aan de wensen van jouw gasten tegemoetkomen. Als het dieet heel specifiek is, kun je vragen of iemand het zelf mee wil nemen. In een keuken kunnen gluten bijvoorbeeld makkelijk in een maaltijd terecht komen. Dan is één kruimel brood al genoeg om iemand ziek te maken. Dat risico wil je niet lopen.

Kies voor veel variatie

Zorg ervoor dat je zowel zoete als hartige gerechten op tafel hebt staan en dat het aantal hiervan in balans is. En bedenk ook een paar gerechten die warm opgediend moeten worden. Vaak kom je dan op eieren uit. Maar je kunt ook warme groenten serveren. Wees creatief. Ik wens je een geslaagd brunch buffet toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.