Succes vieren

door: Vivienne Westerhoud, hoofdredactrice Mama’s.

Ik sprak laatst een lieve vriendin, die alles heel mooi voor elkaar heeft. Een geweldige man, drie dotten van kinderen en een huis om van te dromen. Haar werk brengt veel geld op, waar ze leuke dingen mee doet. Zij inspireert mij altijd met haar kalme uitstraling en tevredenheid met alles wat zij bereikt heeft. En de dromen die zij tot nu toe voor zichzelf waar maakte. Nu is ze duidelijk toe aan wat nieuws. Het kriebelt. En ik vroeg me af of ze niet nog een paar jaar rustig kon genieten van wat er al is.

Als je naar anderen kijkt lijkt het vaak zo ideaal. Dromen zijn uitgekomen en klaar? Nee dus. Er zijn altijd weer nieuwe dromen. Ik luisterde naar haar met verbazing, maar realiseer mij achteraf dat ik misschien ook wat langer stil mag staan bij bereikte doelen. Ik kijk ook altijd uit naar het bereiken van mijn volgende doel.

Deze week kwamen coalitiepartners PvdA, CU en CDA met een voorstel tot wetswijziging om ‘schooltijdbanen’ als wettelijk recht vast te leggen voor mensen die werk met kinderen combineren. Dat is voor mij een persoonlijk doel geweest. Ik heb veel acties ondernomen om het zover te krijgen, al een paar jaar. Ik sprak de juiste mensen en ik hield stug vol. ‘Alles kan, als je maar wilt!’ Nu neem ik me in elk geval voor een paar weken lang, het elke dag tot me door te laten dringen: ‘wat drie jaar geleden iedereen een utopie noemde, is nu al bijna normaal!’ Als ik het zo opschrijf, word ik heel blij en ben ik geraakt door wat je bereiken kunt als je droomt en doet. Blijf jij ook dromen en doen? En vergeet vooral niet je succes te vieren!

Durf te leven!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.